Mainos

Soini vertasi Isisiä Hitleriin ja Pol Potiin: "Tämä on absoluuttista pahaa"

Suomen ja Euroopan täytyy saada turvapaikanhakijoiden määrä hallintaan, sanoo työmiehen tuumaustunnilla puhunut perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini.

Maailma on levoton, ja suurimmat syyt siihen ovat Syyrian sisällisota ja Irakin tilanne, Soini sanoo. 

– Ei tämä sota tappamalla ja tappelemalla loppu, se loppuu ainoastaan poliittisella ratkaisulla, hän linjasi.

Soini vertasi äärijärjestö Isisin harjoittamaa terroria Pol Potin, Hitlerin ja Stalinin hirmuhallintoihin.

– Tämä on absoluuttista pahaa, jota vastaan pitää taistella. Isis pystytään nujertamaan, mutta se pystytään nujertamaan vain yhteistyöllä – ei sooloilemalla.

"Hallituksen linja ei ole muuttunut"

Soinin mukaan hallituksen linja maahanmuutosta on tismalleen sama kuin hallitusohjelman linja.

– Ja näin Suomi myös Brysselissä äänesti. Ihmettelen, että on kova uutinen, että hallitus noudattaa ohjelmaansa. Minusta olisi kovempi uutinen jos ei noudattaisi, Soini näpäytti toimittajia.

Soini peräsi myös oikeiden termien käyttöä Eurooppaan saapuvien ihmisten kohdalla.

– On ihmisiä, jotka etsivät parempaa tulevaisuutta, sellainenhan on aivan luvallista. Mutta silloin ei ole turvapaikanhakija vaan siirtolainen.

– Pakolainen taas on henkilö, joka on saanut pakolaisstatuksen, jonka perusteella hän on oikeutettu suojeluun. Ei tämä ole mitään rakettitiedettä, tämä vaatii vain hieman pohdintaa ja ajattelua, Soini linjasi.

Kristitittyjen puolustaja

Soini ihmetteli jälleen, miksi hänen ehdotuksensa kristittyjen ja jesidien suosimisesta pakolaisten vastaanottamisessa on aiheuttanut kohua. 

– Puolustan heitä sen takia, että he ovat vainottuja. Isisin taistelijat kulkevat pakolaisleireissä ja etsivät sekä kristittyjä että jesidejä. Nämä ihmiset eivät ole turvassa edes pakolaisleireissä. Jos Isis saa kiinni kristittyjä ja jesidejä, se on aina hengenmeno. Pitäisikö tältä sulkea silmänsä, Soini kysyi. 

Soini on tyytyväinen siihen, että Euroopassa on herätty miettimään uusia tapoja turvapaikanhakijoiden statuksen määrittelemiseksi. 

– Ainoa tapa ratkaista tilanne on Euroopan laajuinen yhteistyö, ja että sillä saadaan pelisäännöt. On tärkeää, että Suomi on mukana siviilikriisinhallinnassa.

Viestiä pitää miettiä 

Soini korosti, että Suomen ja Euroopan täytyy miettiä myös sitä, minkälaista viestiä tulijoille lähetetään.

– On hyvin tärkeää, mitä Suomi viestii, koska myös turvapaikanhakijat viestivät mikä on päivän kurssi: kannattaako tänään tulla tai kannattaako tulla ollenkaan. On syytä välittää se oikea tieto siitä, mitkä ovat vetovoimatekijät ja kriteerit joilla turvapaikan voi saada ja millä ei. 

Soini totesi kuitenkin, että todellisessa hädässä olevia on autettava. 

– Minun mielestäni ihmisen, joka on hengenhädässä ja suojelun tarpeessa, pitää turvapaikka saada, siinä ei ole kahta sanomista. Mutta kansanvaellus ja ihmiskauppa eivät ole kenenkään etu. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.