Soini varoittaa Orpoa hallitusneuvotteluista: "Jos mukaan tungetaan vihreät, kokoomus on kusessa"

Näin kolmen suuren puolueen kansanedustajat vastasivat hallituksen muodostamisessa kriittisiin talouskysymyksiin 1:45
Näin kolmen suuren puolueen kansanedustajat vastasivat hallituksen muodostamisessa kriittisiin talouskysymyksiin.

Perussuomalaisten entinen puheenjohtaja Timo Soini kehuu blogissaan kokoomuksen onnistuneen eduskuntavaaleissa, mutta varoittaa, että vihreiden kanssa ei puolueen kannattaisi lähteä hallitukseen.

Erityisesti Soini kehuu sitä, että puolue onnistui laajalti ehdokasasettelussa. Hän katsoo sen olleen avain puolueen vaalivoittoon.

– Petteri selätti epäilijät, joita oli omassa porukassa liiankin paljon, valmiina lapinleukujensa kanssa, Soini sanailee.

Soini maalailee synkkiä pilviä taloudessa

Soini maalailee kokoomukselle kovaa hallitustaivalta. Erityisesti talouden kysymykset ja niiden yllä leijuvat tummat pilvet tulevat hänen mukaansa olemaan haaste.

Hallitustyöstä tulee Soinin mukaan haasteellista, valitsi puolue hallituskumppanikseen sitten perussuomalaiset tai SDP:n.

Soini povaa, ettei SDP:n talouslinja selvitä talouden ongelmia, mutta yhdessä RKP:n ja kristillisdemokraattien kanssa hallitus voisi olla toimintakykyinen.

Vihreiden kanssa kokoomus "on kusessa"

Sen sijaan vihreiden hallitukseen ottoa Soini ei suosittele.

– Jos mukaan tungetaan vihreät, kokoomus on kusessa. Silloinhan taas enemmistö velkahallituspuolueista on taas vallan kahvassa. Persujen ja Kepun oppositio olisi…armoton, vanha politiikan kehäkettu maalailee.

Soini: Perussuomalaiset sama puolue kuin hajaannuksen jälkeen

Perussuomalaisten kanssa hallitus onnistuisi myös, mutta Soini suomii kirjoituksessaan kovasanaisesti puolueen toimijoita.

– Sama puolue kuin 2017 jälkipuolella, hän toteaa.

Lauseen voi tulkita monin tavoin.

Vuoden 2017 kesällä perussuomalaiset hajosi kahtia, kun Jussi Halla-aho voitti puheenjohtajavaaleissa Sampo Terhon. Hallituspuolueiden puheenjohtajat, keskustan Juha Sipilä ja kokoomuksen Petteri Orpo ilmoittivat, että hallitusyhteistyölle Halla-ahon johtaman perussuomalaisten kanssa ei ollut edellytyksiä. Orpo viittasi tässä yhteydessä eroihin puolueiden arvoissa.

Tällöin suuri joukko puolueen kansanedustajista erosi puolueesta ja perusti uuden eduskuntaryhmän jatkaen Juha Sipilän hallituksessa.

Lause kuitti kokoomuksen suuntaan?

Soinin lauseen voi tulkita kuittaukseksi kokoomuksellekin.

Sen viesti voi olla, että nyt kokoomuksen kanssa hallitukseen havitteleva perussuomalaiset on yhä se sama puolue, jonka kanssa kokoomuksella ei aiemmin ollut edellytyksiä jatkaa hallitusyhteistyötä. Näin siitä huolimatta, että perussuomalaisten puheenjohtaja on vaihtunut Halla-ahosta Riikka Purraan.

Aiemmin tällä viikolla Soini kehui blogissa perussuomalaisia onnistuneista vaaleista ja antoi Purralle vinkiksi pyrkiä hallitukseen. 

Hallitus kasaan, mutta miltä pohjalta? 7:35
Hallitus kasaan, mutta miltä pohjalta, pohdittiin Asian ytimessä -ohjelmassa.

Lue myös:

    Uusimmat