Mainos

Soini väisti kysymyksen, pitäisikö hän nyt tammikuun puheensa, jonka mukaan Suomella ja Turkilla on "samat demokraattiset arvot"

Ulkoministeri Timo Soinia on arvosteltu jälleen tällä viikolla hänen tammikuussa Turkin suurlähettiläskokouksessa pitämästään puheesta.

Esimerkiksi Ilta-Sanomien toimittaja Timo Haapala kritisoi kommentissaan Soinin (sin.) sanoja, joiden mukaan "Suomella ja Turkilla on samat perustavanlaatuiset demokraattiset arvot."

– Arvioni oli, että Turkki oli Euroopan neuvoston jäsenenä ja EU-jäsenyysneuvotteluiden aikana sitoutunut demokraattisiin arvoihin. Minä oletin ja oletan yhä, että niitä pitää kunnioittaa, Soini puolustaa puheen kohtaa.

Hänen mukaansa puhetta pitää arvioida kokonaisuutena eikä irrottaa yksittäisiä lauseita. Esimerkiksi puheen seuraavassa kappaleessa Soini sanoi seuraavasti.

– Demokraattisesti valitun hallituksen toimien tulee olla suhteellisia myös kaikkein vaikeimpina aikoina. Toimien täytyy kunnioittaa täysin demokratian perusperiaatteita, oikeusvaltioperiaatetta ja ihmisoikeuksia ja perusvapauksia, kuten sanan ja tiedonvälityksen vapautta.

Soini ei suoraan vastaa kysymykseen, pitäisikö hän saman puheen yhä.

– Nyt on niin lämmin tunnelma, että ei kannata katsoa menneisyyteen vaan tulevaisuuteen. Korostamme oikeusvaltiota sekä median ja journalismin vapautta, Soini sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.