Mainos

Soini: Tanskan korulaki kova päätös – "Vihkisormukset kuuluvat nimettömiin"

8:36

Ulkoministeri Timo Soini pitää Tanskan eilistä päätöstä turvapaikanhakijoiden omaisuuden takavarikoinnista kovana ratkaisuna. Soinin mukaan Tanskan niin sanottu korulakipäätös kertoo tilanteen vakavuudesta. 

Tanska hyväksyi eilen lain, joka sallii tietyin ehdoin turvapaikanhakijoiden omaisuuden takavarikoinnin. Varoilla on tarkoitus kustantaa hakijoiden ylläpito turvapaikkaprosessin aikana.

Tanskan ns. korulaki:

– Poliisi voi takavarikoida yli 10 000 Tanskan kruunun eli noin 1 340 euron ylittävät käteisvarat tai arvoesineet turvapaikanhakijoilta.  

– Raha käytetään turvapaikanhakijan kustannuksiin.  

– Päätöksellä Tanska haluaa vähentää maahanmuuton vetovoimaa.  

– Se on kova päätös. Ainutlaatuinen. Jos me emme saa tätä tilannetta kuriin, Schengen-alue menettää merkityksensä, Soini sanoo. 

MTV:n Huomenta Suomi -ohjelmassa vieraillut Soini ei kannata Tanskan mallin kopioimista Suomeen. Hänen mukaansa keneltäkään ei pidä kerätä pois vihkisormuksia. 

– Minä en tähän korulakiin lähtisi. Raja menee minulla siihen, että keltään ei pidä vihkisromuksia tai muita kerätä pois. Se on selvä. Vihkisormukset kuuluvat sormiin, eivätkä kaneihin.

8:24

"Venäjä tykkää suorasta puheesta"

Soini kommentoi lyhyesti myös viime päivinä puhuttanutta Venäjältä tulevaa turvapaikanhakijavirtaa. Soinin mukaan Suomen on keskusteltava Venäjän kanssa asiasta selväsanaisesti.

– Venäläiset eivät pidä nöyristelystä. He haluavat, että heille sanotaan suoraan. Rehellisesti suoraan silmin katsotaan ja sanotaan asia. Tästähän se vuorovaikutus syntyy.

Soini ei kuitenkaan halua spekuloida asioilla tässä vaiheessa. Neuvottelut Venäjän kanssa ovat käynnissä ja vuoropuhelua käydään ministeritapaamisissa.

– Tällä hetkellä polttopiste on eilisessä sisäministerien tapaamisessa, jonka sisällöstä kuullaan tarkemmin tänään, sekä pääministerien perjantaisessa tapaamisessa, kun Juha Sipilä vierailee Pietarissa. Neuvottelut ovat käynnissä, enkä halua isommin spekuloida asioita. Selvää on, että tilanne on haastava.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.