Mainos

Soini: Ruotsalaisten kritiikki uskomatonta

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini pitää ruotsalaismedian perussuomalaisiin kohdistamaa kritiikkiä uskomattomana.

- Voisin sanoa, että olen lukenut itsestäni ja suomalaisista suorastaan uskomattomia juttuja. Olen surullinen ja järkyttynyt, Soini totesi perussuomalaisten puoluehallituksen kokouksen jälkeisessä haastattelussa.

Ruotsalainen Expressen-lehti neuvoi, ettei Soinia pitäisi päästää hallitukseen. Aftonbladetin tulkinnan mukaan Suomi kääntyy nyt sisäänpäin. Ruotsin ulkoministeri Carl Bildt huolestui perussuomalaisten menetystä ja purki tuntojaan blogikirjoituksessaan.

Kärkkäästi kirjoittanut naapurimaan media on syyttänyt perussuomalaisia muun muassa rasismista.

- Etsikää ensimmäinen suomalainen kansanedustaja, joka sanoo, että olen rasisti ja ruotsalaisten vihaaja. Ei löydy ensimmäistäkään. Me olemme istuneet SMP:n ajoista SDP:n ja kokoomuksen välissä. Luuletteko, että ne edes harkitsisi yhteistyötä ääripuolueen kanssa?, kysyi Soini.

Soini vaikutti hyvin tuohtuneelta vastatessaan toimittajien kysymyksiin puoluehallituksensa kokouksen jälkeen.

- Politiikasta voi olla erilaisia mielipiteitä, mutta sitä ei voi arvostella, kuinka Suomen kansa on äänestänyt. Se on yksinomaan meidän oma asia. Emme pyydä Ruotsilta lupaa, kuinka äänestää enkä minä mene Ruotsiin sanomaan, miten heidän pitää äänestää, Soini sanoi.

"Nyt olen ykköspaholainen"

Ruotsissa on oltu huolestuneita perussuomalaisten suhtautumisesta ruotsin kielen asemaan Suomessa.

- Olen aika yllättynyt. Olen melkein 14 vuotta ollut puoluejohtajana ja aika maltillinen kielikysymyksessä. Nyt olen paholainen numero yksi.

Soini arveli lopuksi, että hänen on parempi olla sanomatta enempää.

- Pidän yhteistyöstä niin paljon, että vahingoittaisin suhteita kovasti, jos sanoisin jotakin enemmän.

Soini vakuutti samassa haastattelussa, ettei hän vastusta Eurooppaa.

- Me tarvitsemme vapaakauppa-alueen ja toimivat sisämarkkinat. Mutta tämä ei perhana sentään toimi. Kun puujuna ei liiku, se ei liiku.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.