Mainos

Elinkeinoelämän keskusliitto huolissaan Suomen eristäytymisestä

Elinkeinoelämän keskusliiton puheenjohtaja Ole Johansson on huolissaan, että perussuomalaiset haluaa eristää Suomen Euroopan reuna-alueille.

Johansson toivoo, että kaikki hallitukseen nousevat puolueet toimivat vastuullisesti esimerkiksi kriisimaiden tukemisessa.

Stora Enson toimitusjohtaja Jouko Karvisen mielestä rakenteiden uudistuminen näkyy usealla elämänalueella. Hänen mielestään tärkeää olisi sopiminen. Suomalaisen teollisuuden kilpailukykyä on myös lisättävä.

Työantajalaleiri kuitenkin pelkää, että perussuomalaisten johdolla Suomi sulkee ovia Eurooppaan ja alkaa eristäytyä reunamaille.

– Tästä olen itse asiassa erityisen huolissani, Ole Johansson sanoo.

Johanssonin mielestä pienet valtiot pääsevät parhaiten vaikuttamaan istumalla pääpöydässä. Hänen mielestään ei kannata seurata ainoastaan sivusta.

– Se on tuhoisaa suomalaiselle elinkeinoelämälle ja Suomen teollisuudelle, hän sanoo.

Teollisuus näkee povatussa hallituspohjassa hyvääkin. Sekä SDP että perussuomalaiset ovat vaaliohjelmissaan lupailleet, ettei energiaveroa kiristetä.

– Kaikki millä luodaan tervettä kilpailukykyä suomalaiselle teollisuudelle, oli se sitten metsä- tai joku muu teollisuus, on hyviä asioita, Jouko Karvinen sanoo.

(MTV3)

Katso Markus Pirttijoen juttu:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.