Soini: Nizzan isku oli harkittu teko – suomalaisuhreista ei vielä tietoa

Soini kommentoi Nizzan iskua 3:10

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) sanoo, ettei Nizzan terrori-iskun mahdollisista suomalaisuhreista ole vielä saatu tietoa.

Matkustusilmoituksen kaupunkiin on tehnyt 86 ihmistä, mutta Soinin mukaan paikalla olevien suomalaisten määrä voi olla moninkertainen, koska vain harva ilmoittaa ulkoministeriölle Ranskaan matkustamisesta.

Hän toivoo, että suomalaiset aktivoituisivat ilmoittamaan matkoistaan ulkomaille, jotta heille saataisiin poikkeustilanteissa lähetettyä tietoa nopeasti. 

Soini tuomitsee Nizzan iskun jyrkästi. Hän sanoo, että pelolle ja paniikille ei saa antaa valtaa, koska sitä terroristit juuri haluavat.  
Ainakin 80 ihmistä kuoli, kun asein varustautunut hyökkääjä kaahasi väkijoukkoon Nizzassa rantapromenadilla. Soinin mukaan isku vaikutti harkitulta. 

– Kansallispäivä ja paikka, jossa oli paljon ihmisiä. Siinä sai isoa tuhoa aikaan. 

Katu muuttui murhenäyttämöksi Nizzassa 0:52

"Ei kosketa vain Ranskaa"

Hän ei ota kantaa siihen, pettivätkö mahdollisesti turvatoimet, kun yksittäinen henkilö pääsi ajamaan rekalla kaksi kilometriä samalla ihmisiä surmaten. 

– Tämä asia varmaan selvitetään Ranskassa tarkasti. On vaikeaa saada aukottomat turvatoimet, kun on paljon ihmisiä. Tekotapa oli yllättävä ja poikkeuksellinen. 

Ranskassa on tehty useita terrori-iskuja melko lyhyen ajan sisällä. Soini sanoo, että iskuja voidaan kuitenkin edelleen tehdä muuallakin. Hän korostaa nyt tiedustelupalvelujen ja turvallisuusviranomaisten välisen yhteistyön syventämistä. 

– Tämä ongelma ei kosketa vain Ranskaa. Terroristit liikkuvat.  

Silminnäkijät kuvasivat rekan syöksyn ja paniikin 0:54

Lue myös:

    Uusimmat