Mainos

Ulkoministeri Soini ei yllättynyt Barcelonan iskun tekotavasta – "Hyvin vaikeasti estettävissä"

5:27

Ulkoministeri Timo Soini (uv.) sanoo Huomenta Suomen Uutisten haastattelussa, ettei yllättynyt Barcelonan terrori-iskun tekotavasta. Ajoneuvolla tehdyt iskut ovat viime aikoina olleet yleisiä. Eilen pakettiauto ajoi useiden ihmisten päälle suositulla La Rambla -kävelykadulla.

– Kukaanhan ei näitä toivo eikä missään nimessä halua. Tällaisia korkean profiilin kohteita haetaan eri maista. Niissä on paljon ihmisiä ja terroristit saavat paljon näkyvyyttä. Uhreja tulee melko varmasti, Soini sanoo.

Soini painottaa kansainvälisen yhteistyön tärkeyttä terrori-iskujen estämisessä. Hän sanoo, että iskujen estäminen varmuudella on kuitenkin mahdotonta. Iskuja voi tapahtua missä vain, mutta Soini vakuuttaa viranomaisten tekevän kaikkensa estääkseen mahdollisen iskun Suomessa.

– Hyvin vaikea estää tällaisia tekoja. Tässä nähdään, kuinka tärkeää kansainvälinen yhteistyö on, jotta riskihenkilöitä, terroristeja ja verkostoja pystyttäisiin paljastamaan.

Soini muistuttaa matkustusilmoituksen tärkeydestä. Hän kertoo, että Barcelonaan matkustusilmoituksen tehneiden määrä tuplaantui iskun jälkeen. Terrori-iskun lähelle joutuvia hän ohjeistaa pysymään rauhallisina ja seuraamaan sekä suomalaisten että paikallisten viranomaisten tiedotusta.

– Pitää olla rauhallinen ja seurata paikallisviranomaisten tiedotuksia, ja aina voi seurata Suomen suurlähetystön päivityksiä. Heti kun tällaista tapahtuu, kannattaa olla yhteydessä omaisiin. Matkustusilmoitus on pieni vaiva, mutta iso apu, Soini painottaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.