Mainos

Sisäministeri Risikko järkyttyi Nizzan iskusta: "Raukkamainen teko lapsia ja siviileitä kohtaan"

4:31

Sisäministeri Paula Risikko (kok.) lähettää suruvalittelunsa ja osanottonsa Ranskan Nizzassa tapahtuneen terrori-iskun uhreille ja heidän perheilleen sekä koko Ranskalle.

– Tämä on erittäin järkyttävä tieto, Porin SuomiAreena-tapahtumasta tavoitettu Risikko sanoo.

Ainakin 84 ihmistä on kuollut, kun kuorma-auto ajoi keskelle väkijoukkoa Nizzassa Ranskan kansallispäivän juhlissa viime yönä. 


– Tämä on erittäin tuomittava ja raukkamainen teko lapsia ja siviileitä kohtaan. Suomalaisista uhreista meillä ei ole vielä tietoa, mutta saamme koko ajan lisää tietoa.

Risikon mukaan Suomen uhkatasoa ei tällä tiedolla ole nostettu tai nostamassa, mutta tilannetta seurataan tarkasti.

– Suomi ei ole ollut terroristijärjestöjen ensijsijainen kohde tähän päivään mennessä eikä toivottavasti ole tulevaisuudessakaan. Mutta seuraamme herkällä silmällä ja korvalla.

Sisäministerin mukaan Nizzan iskun tekotapa kertoo siitä, että terrorismi on monimuotoistunut. 

– Tapahtui taas kerran jotain sellaista, mitä ei ollut osattu ajatellakaan. Meidän pitää varautua ihan kaikkeen ja niin Suomessa tehdäänkin. 

Risikon mukaan tällaiset teot voivat saada aikaan muutoksia esimerkiksi suurten tapahtumien järjestämiseen. Päätöksiä voi tulla muutamien viikkojen sisällä, kun Ranskan tapauksesta on saatu lisätietoa.

Hän painottaa, että Suomessa viranomaisten välinen tieto kulkee hyvin, mikä on ensisijaista kaikenlaisten uhkakuvien arvioinnissa.

MTV Uutiset seuraa Nizzan tapahtumia hetki hetkeltä.

MTV uutiset lähettää Nizzan iskuista erikoislähetyksen televisiossa. Kello 13 alkava, tunnin kestävä lähetys näkyy MTV3 kanavalla ja Katsomossa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.