Mainos

Soini tapasi Myanmarin johtaja Aung San Suu Kyin ja vaati: "Tappamisen on loputtava"

Myanmarissa vieraileva ulkoministeri Timo Soini (sin.) on keskustellut tänään maan johtajan Aung San Suu Kyin kanssa rohingyojen tilanteesta.

Yli 600 000 rohingyaa on paennut Myanmarin vainoja Bangladeshin puolelle Myanmarin armeijan sotilasoperaation vuoksi.

Soini kuvailee Myanmarin tilanteen olevan erittäin vakava. Soini kertoo, että tänään kokoontunut joukko EU:n ja Aasian ulkoministereitä vetosi yhdessä, että tappamisen on loputtava. Lisäksi ulkoministerit ovat korostaneet humanitaarisen avun tarvetta ja turvallisen paluun takaamista rohingya-pakolaisille.

– Varovaista optimismia kamalan tilanteen saamiseksi hallintaan on olemassa, mutta mitään ratkaisevaa askelta ei ole vielä pystytty ottamaan, jotta voisi sanoa, että tilanne olisi ratkaisevalla tavalla parantunut, Soini kertoo.

Soini pitää hyvänä, että keskustelut ratkaisun löytämiseksi ovat käynnissä. Hänen mukaansa Myanmar ja Bangladesh neuvottelevat parhaillaan yhteisymmärryspöytäkirjasta.

Suu Kyita kohtaan on kohdistettu kansainvälistä kritiikkiä riittämättömistä toimista ja ongelmista vaikenemisesta. Soini muistuttaa, että rauhannobelistikaan ei pysty ihmeisiin.

– Hän toimii aika ahtaassa raossa, koska tässä maassa on armeijalla perustuslainkin mukaan todella paljon valtaa, Soini pohtii.

Henkilökohtaisessa tapaamisessaan Suu Kyin kanssa Soini keskusteli myös Suomen ja Myanmarin kahdenvälisistä suhteista. Suomen uuden Myanmarin-lähetystön viralliset avajaiset ovat huomenna.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.