Mainos

Soini: Lisäleikkauksia ei tarvita, jos työllisyys kehittyy nykyistä tahtia

Hallituksen talous- ja työllisyyspolitiikka tepsii, sanoo perussuomalaisten puheenjohtaja ja ulkoministeri Timo Soini.

Soinin mukaan lisäleikkauksia ei Suomessa tarvita, jos työllisyyskehitys säilyy nykyisenlaisena ja talouskasvu lähenee kahta prosenttia. 

Päätöksiä on Soinin mukaan luvassa puoliväliriihessä, mutta talous- ja työllisyyspoliittisten päätösten tueksi tarvitaan vielä lisää tietoa.

– Täytyy saada selvät laskelmat siitä, mihin suuntaan ollaan menossa, miltä talouskasvu ja työllisyys näyttävät ja mitkä ovat ne suuntaviivat, joiden pohjalta tehdään päätöksiä, Soini sanoi toimittajille eduskunnassa.

"Istunnossa ei dramatiikkaa"

Soini halusi hälventää hallituksen poikkeuksellisen pitkän strategiaistunnon yllä leijunutta salamyhkäisyyden verhoa. Soinin mukaan istuntoon ei liity minkäänlaista dramatiikkaa ja siitä sovittiin hyvissä ajoin jo yli viikko sitten.

Huomiota herätti maanantaina muun muassa se, että Soini oli perunut osallistumisensa EU:n ulkoministerikokoukseen kaksipäiväisen strategiaistunnon takia.

Poikkeuksellisen pitkälle istunnolle oli Soinin mukaan tarvetta lähestyvän puoliväliriihen takia. Hallituksen normaalissa strategiaistunnossa on aikaa vain neljä tuntia, missä ajassa ei ehditä tarkastella riittävän perusteellisesti kaikkien hallinnonalojen asioita. 

– Puoliväliriihi on tämän hallituskauden tärkein välitarkastelu, ja jokaisen ministerin on syytä kertoa koko hallitukselle, mitä hänen sektorilleen kuuluu.

Soinin mukaan pitkä strategiaistunto puhdisti osaltaan hallituksen työskentelyilmapiiriä, jota esimerkiksi taannoisen liikenneverkkoselvityksen aiheuttama kinastelu on nakertanut.

– Liikennekaaresta oli jäänyt joillekin tahoille kiviä kenkään, mutta eiköhän ne nyt ole sieltä pudisteltu pois, Soini sanoi.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.