Soini: Hallitus ei ole keskustellut pääministeri Sipilän jääviysasioista

Hallituksessa ei ole keskusteltu pääministeri Juha Sipilän (kesk.) jääviysasioista, sanoo ulkoministeri Timo Soini (ps.) STT:ll

Turkissa parhaillaan vierailevan Soinin mielestä on kuitenkin selvää, että viikkokausia kestänyt pyöritys on pääministerin kannalta haastavaa aikaa.

Soinin mielestä nyt on tärkeintä, että totuus asioista selvitetään ja siihen sitten kaikki tyytyvät. Eri medioissa olleet tiedot eivät hänen mielestään ole olleet yksi yhteen. Hän sanoo kuitenkin poliitikkona tietävänsä, millaisia isojen otsikoiden asioita nämä ovat.

Ulkoministeri ei itse halua ryhtyä asiassa sen enempää lääkäriksi kuin tuomariksi. Hänen mukaansa valtiolliset prosessit, kuten oikeusasiamiehet ja oikeuskanslerit ovat sitä varten.

– Olen itsekin ollut oikeuskanslerin syynissä ja tiedän, ettei se mukavaa ole, Soini sanoi.

Soinista tehtiin oikeuskanslerille kantelu, kun hän ilmoitti, ettei anna haastatteluja sanomalehti Hufvudstadsbladetille tai sitä kustantavan KSF Median muille julkaisuille. Soinin mukaan niissä oli vihjailtu, että hän on rasisti. Oikeuskansleri Jaakko Jonkka katsoi viime vuoden helmikuussa, ettei Soini ollut ministerinä laiminlyönyt tasapuolisuutta eri tiedotusvälineitä kohtaan.

Lue myös:

    Uusimmat