Mainos

Sipilä-kohun keskiössä ollut Ylen toimittaja irtisanoutui vedoten ongelmiin riippumattomuudessa

Ylen toimittajana vasta vajaan vuoden työskennellyt Salla Vuorikoski on irtisanoutunut tehtävistään vedoten etenkin ongelmiin Ylen riippumattomuudessa.

Hän kertoo asiasta Facebookissa. Vuorikoski on toimittaja, jolle pääministeri Juha Sipilä lähetti useita viestejä liittyen sidonnaisuusuutisointiin, mistä nousi kohu.

Sipilä lähetti Vuorikoskelle ja Ylen vastaavalle päätoimittajalle Atte Jääskeläiselle pari viikkoa sitten lähes 20 viestiä, joista osa oli Sipilälle tullutta kansalaispalautetta ja osa pääministerin ja toimittajan välistä keskustelua.

Jääskeläinen on todennut, että pääministeri oli ilmiselvästi menettänyt malttinsa asiassa.

Ylen journalistisessa johdossa linjattiin yhteydenottojen jälkeen, että on syytä jäädä odottamaan oikeusasiamiehen päätöstä sidonnaisuusasiassa, ennen kuin aiheen käsittelyä jatketaan. Oikeusasiamiehelle ja oikeuskanslerille tuli runsaasti kanteluita pääministeri Sipilän mahdollisesta jääviydestä Terrafamen pääomittamisessa.

Lähettämissään viesteissä Sipilä kritisoi sitä, että hän ei ehtinyt esittää omaa näkemystään Terrafamea ja Katera Steeliä koskevassa jutussa ennen sen julkaisemista.

– Eipä kerennyt kommentoida, kun edesvastuuton juttu on jo tehty. Hyvään journalismiin kuuluu se, että syytetyllä on mahdollisuus sanoa oma näkemyksensä, Sipilä muun muassa kirjoitti.

Niin Ylessä kuin sen ulkopuolellakin on keskusteltu nousseen kohun seurauksena tiukkaan sävyyn siitä, onko pääministeri Sipilä painostanut Yleä ja miten mahdollinen painostus on vaikuttanut Ylen toimituksellisiin ratkaisuihin.  


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.