Rinne MTV:lle: Jos väitteet Sipilästä pitävät paikkansa, meillä on vakava kriisi edessä

2:01

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne pitää erittäin vakavana julkisuuteen nousseita väitteitä, että pääministeri Juha Sipilä (kesk.) olisi yrittänyt vaientaa Yleisradion Terrafame-uutisointia.

– Jos nämä Suomen Kuvalehden väitteet pitävät paikkansa, meillä on vakava kriisi edessä, Rinne sanoo MTV:lle.

Rinne esittää, että pääministeri julkistaisi sähköpostit, joita hän on lähettänyt Ylen toimittajalle. Rinteen mielestä asia on selvitettävä nyt juuriaan myöten.

– Suomalaisen yhteiskunnan peruspilareita ovat sananvapaus ja että media toimii vallanpitäjien vahtikoirana, Rinne sanoo.

Pääministeri Juha Sipilä vaiensi viime viikolla Ylen Terrafame-uutisoinnin, kertoi Suomen Kuvalehti keskiviikkona. Lehden tietojen mukaan Ylen johto päätti hyllyttää Sipilän mahdollista esteellisyyttä koskevat jatkojutut sen jälkeen, kun pääministeri oli lähettänyt perjantai-iltana kymmenkunta viestiä yhdelle Ylen toimittajalle.  

Suomen Kuvalehden mukaan Ylessä on kerätty kirjelmää, jossa toimittajat ilmaisevat huolensa Ylen journalistisen johdon linjauksista liittyen Sipilän jääviysepäilyihin. Lehden mukaan kirjelmässä kritisoidaan Ylen journalistista johtoa myös siitä, että se on suoraan kieltänyt uutisoimasta pääministerin lähettämistä viesteistä ja siitä, että Sipilä perui jo sovitun vierailunsa A-studiossa.  

Yleisradion vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen kiistää, että pääministeri olisi vaikuttanut Ylen uutisointiin. Jääskeläinen sanoo STT:lle, että Yle on tehnyt Sipilää ja Terrafamea koskevat uutisointipäätökset täysin itsenäisesti osana tavanomaista uutisharkintaa.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja