Sipilä IS:n haastattelustaan: En puhunut urkkimisesta – mutta on hyvä että keskustellaan

Sipilä: En muistaakseni käyttänyt sanaa"urkkiminen" 2:36

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoo, ettei hän ole käyttänyt sanaa "urkkiminen" puhuessaan terveystietojensa kyselyistä.

Sipilän haastattelusta viikonlopun Ilta-Sanomissa sai kuvan, että hän syytti mediaa terveystietojensa urkkimisesta liikenteen turvallisuusvirastosta Trafista. Urkkiminen ymmärretään yleensä sääntöjen vastaiseksi tai laittomaksi toiminnaksi.

Tosiasiassa muutama toimittaja oli tehnyt Trafiin asiallisia kyselyitä Sipilän lentoluvasta ja lääketieteellisen kelpoisuuden voimassaolosta.

Sipilän mukaan hänellä ei ole ollut kyselyistä yksityiskohtaista tietoa. Pääministerille kerrottiin valtioneuvoston kanslian tiedotuksesta, että tietoja on kyselty hänen henkilötunnuksellaan.

Sipilän mukaan hänen tarkoituksensa oli haastattelussa herättää keskustelua siitä, miten kuka tahansa voi käyttää toisen henkilötunnusta ja sen takana olevia tietoja.

– Minun mielestäni on hyvä, että tästä keskustellaan. Näyttää siltä, että monen mielestä tässä ollaan eettisesti oikealla asialla, ja osa on taas sitä mieltä, että ollaan harmaalla alueella, Sipilä sanoi eduskunnassa.

Sipilä kuvailee mediasuhdettaan hyväksi omasta puolestaan.

– Jatketaan tästä ja parannetaan, missä parannettavaa on.

Ilta-Sanomien jutun kirjoittanut toimittaja Timo Haapala kummastelee Twitterissä STT:n juttua aiheesta. Haapalan mukaan sekä hän että pääministeri Sipilä seisovat jutun takana.


Lue myös:

    Uusimmat