Mainos

Soini ennakoi itsenäisyyspäivän levottomuuksia – ”Lentää varmaan taas rappuralli ikkunasta”

Soini korostaa Huomenta Suomen haastattelussa, etteivät väkivalta ja lietsonta ole ratkaisuja mihinkään ongelmaan.

– On tapahtunut kamaluuksia, raiskauksia ja terroria. Toisaalta täytyy muistaa, että niitä on tapahtunut myös polttopulloiskujen muodossa vastaanottokeskuksia vastaan. Väkivalta on aina tuomittavaa, hän sanoo.

Ratkaisuna hän perää ankaria rangaistuksia ja muistuttaa, ettei vakaviin rikoksiin syyllistyville anneta tai tulla antamaan turvapaikkaa.

Myöskään vihapostille Soinilla ei riitä ymmärrystä, sillä hän itsekin saa sitä runsaasti.

– Ongelmissa kylmäpäinen, oikeudenmukainen, rationaalinen ja tiukka toiminta on ratkaisu, ei huulen heittäminen.

Lentääkö rappuralli taas ikkunasta?

Kun vastaanottokeskuksissa kysymyksenä ovat äärioikeisto ja maahanmuuttajat, itsenäisyyspäivän osalta Soini on huolissaan äärivasemmiston ja anarkistien toiminnasta.

– Varmaan jonkun rappurallin nähdään taas lentävän jostain ikkunasta sisään. Sekin on väkivaltaa ja vastenmielistä. Se joka miekkaan tarttuu, se miekkaan hukkuu, hän toteaa.

"Yksilöt tekevät rikokset ja vastaavat niistä"

Soini muistuttaa, ettei ketään ei saa suosia tai syrjiä etnisen alkuperän perusteella. Hän kuitenkin muistuttaa, että maahanmuuttajille on kerrottava Suomen tapakulttuurista ja lainsäädännöstä.

Esimerkiksi Kempeleen raiskaustapausta Soini pitää vastenmielisenä tekona. Hän toivoo asian selviävän pian ja oikeuden toteutuvan. Huomenta Suomen haastettelussa hän kuitenkin muistuttaa, että rikoksissa yleistyksiä ei saa tehdä, olivat tekijät keitä tahansa.

– Yksilöt tekevät näitä näitä tekoja ja yksilöt ovat niistä vastuussa. Jokainen ihminen ja elämä on arvokas. Väärintekijöitä on kuitenkin kohdeltava kovin kourin ja lain mukaan, koska itse ovat sitä tilanneet, hän linjaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.