Soini Brysselin iskuista: ”Tekijät syyllisiä, eivät nettikirjoittelijat”

Ulkoministeri Timo Soini ei usko, että vastakkainasettelu muslimien ja kantaväestön välillä olisi syynä terroritekoihin. Soini muistuttaa, että Isis ja jihadismi ovat Brysselin terrori-iskujen todelliset syylliset.

Kriisinratkaisujärjestö CMI:n asiantuntija Hussein al-Taee totesi eilen MTV:lle, että vastakkainasettelut kantaväestön ja muslimien välillä ovat vaarallisia ja voivat lietsoa ghettoutumista ja terroritekoja.

Ulkoministeri Timo Soini ei ole asiasta yhtä vakuuttunut.

– Ensin täytyy todeta, että tällaisten terroristi-iskujen tekijät ovat syyllisiä, eivät mitkään nettikirjoittelijat, Soini toteaa aamun Huomenta Suomi -lähetyksessä.

– Purskauttelusta netissä ei ole apua, mutta nämä ihmiset ja pimeä ideologia ovat syylliset.

Soinin mukaan on väärin yleistää ja jokaista ihmistä tulisi käsitellä yksilönä. Hänestä todellinen ongelma ovat kuitenkin terroriteot kalifaatin ajamisen nimissä eivätkä esimerkiksi Perussuomalaisen puolueen jäsenten möläytykset.

– Terroristit ovat syyllisiä ja se on ydinasia.

Soini pitää kontrolloitua maahanmuuttopolitiikkaa yhtenä tärkeänä tapana estää ghettoutuminen ja terroriteot Suomessa.

Pakolaisstatuksen saaneita henkilöitä tulee edelleen ottaa maahan kiintiöiden puitteissa, mutta paremman elintason perässä Suomeen muuttavia maahan ei Soinin mukaan voi ottaa määräänsä enempää.

– Ei tällaista hallitsematonta maahanmuuttotulvaa saa tapahtua.

– Euroopassa suuri osa niistä, jotka on pistetty palautuskoneeseen, eivät ole lähteneet mihinkään eikä heitä välttämättä löydy mistään. Tämä ei voi mennä näin Suomessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja