Mainos

Soini: En usko, että Naton turvatakuut ovat uhattuna

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) ei usko, että sotilasliitto Naton artikla 5 on uhattuna Donald Trumpin vaalivoiton myötä. Trumpin vaalikampanjan aikaiset kommentit ovat herättäneet huolta siitä, pitävätkö Naton turvatakuut.

Soini uskoo Trumpin viestin olleen se, että Euroopan pitäisi panostaa enemmän omaan puolustukseensa muun muassa taloudellisesti.

Soini toivoo, että Pohjoismaiden ulkoministerit voisivat tavata yhdessä Yhdysvaltojen uuden ulkoministerin, kun hänet on valittu. Soini arvioi, että viiden olisi helpompi päästä uuden ulkoministerin puheille kuin yhden.

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) ei puolestaan usko suuriin muutoksiin vapaakaupassa. Orpo arvioi kuitenkin, että Yhdysvaltojen kauppasuhteissa Kiinaan ja muihin nouseviin talouksiin Trumpin voitosta seuraa jotain.

Trump on väläyttänyt Venäjä-vastaisten pakotteiden purkamista. Orpo sanoo, että eurooppalaisesta näkökulmasta tilanne Ukrainassa ei ole kuitenkaan muuttunut.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) uskoo, että hyvä yhteistyö Yhdysvaltojen ja Euroopan välillä jatkuu. Sipilä katsoo, että EU:n pitää tiivistää yhteistyötä muun muassa vapaakauppa-asioissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.