Mainos

Soini: "Raja se on meikäläisenkin kupissa – PS:n puheenjohtajana olen motivoitunut”

Ulkoministeri Timo Soini on ollut perussuomalaisten presidenttiehdokkaana kaksi kertaa, vuosien 2006 ja 2012 presidentinvaaleissa. Hän kertoi politiikan toimittajien tilaisuudessa, ettei ole käytettävissä perussuomalaisten presidenttiehdokkaaksi vuonna 2018. 

– Vaikka nyt niin sanottu ulkopoliittinen ja muu kokemus ja kestävyys puoltaisivatkin sitä, että voisin olla mukana, raja se on meikäläisenkin kupissa ja se raja on nyt tullut tältä osin vastaan, ulkoministeri Soini sanoi.

Soini kertoi puolueen asettavan oman ehdokkaansa todennäköisesti ensi kesän puoluekokouksessa. Hän toivoo halukkaiden ilmoittautuvan kisaan. 

– On selvä, että ehdokas puolueella pitää olla ja nyt voidaan alkaa miettiä, kuka se olisi. Minä katsoin, että se olisi hyvä tehdä selväksi, että se en ole minä.

Soini haluaa jatkaa puoluejohdossa

Ensi vuonna Soinilla tulee täyteen 20 vuotta perussuomalaisten johdossa. Tässä vaiheessa, kuten kuvaan kuuluu, hän ilmaisee olevansa kiinnostunut jatkamaan puheenjohtajana.

– Kyllä puolueen puheenjohtajuus kiinnostaa. Minähän olen nuori mies ja vasta päässyt alkuun. Suomi tarvitsee kokemusta ja näkemystä ja nyt kun nämä pari puheenjohtajaa, Haglund ja Arhinmäki, vaihtuvat, minulla on enemmän virkavuosia kuin muilla eduskuntapuolueiden puheenjohtajilla yhteensä.

– Minä olen motivoitunut, tykkään olla perussuomalaisten puheenjohtaja, Soini sanoo

Soini kertoi puolueen kestävän hyvin hallitusvastuuta, jota on takana noin kymmenen kuukautta.

– Me ollaan oltu siellä (hallituksessa), kestetään hyvin ja ollaan koko vaalikausi.

– Tietenkin gallup-kannatuksen kyykkääminen on ikävä asia, mutta pitkällä kokemuksella tiedän, että vaalit ratkeavat vuonna 2019, eivät nyt. Kuntavaalit ensi keväänä oat ensimmäinen todellinen testi, Soini kertoi. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.