Mainos

Soini Britanniassa: EU on kuin ruokakauppa, josta kukin voi valita haluamansa

EU on kuin ruokakauppa, josta kukin jäsenmaa voi poimia hyödyllisinä pitämänsä ainekset, sanoi ulkoministeri Timo Soini (ps.) vierailullaan Britanniassa.

Soini puhui tänään brittikonservatiivien puoluekokouksessa Manchesterissa. Perussuomalaiset ja Britannian pääministerin David Cameronin johtamat konservatiivit kuuluvat samaan ryhmään EU-parlamentissa.

Britanniaa on monissa EU-maissa, kuten Saksassa, arvosteltu siitä, että maa tavoittelee EU-jäsenyyttä, jossa voi poimia rusinat pullasta. Soinin mielestä Britannian EU-suhde on "pragmaattinen" samaan tapaan kuin Suomenkin. Ulkoministerin mukaan Suomi tukee Britannian pyrkimyksiä EU:n uudistamiseksi.

– En halua Euroopan unionia ilman Britanniaa. Se olisi katastrofi Suomelle ja monille samanmielisille maille. Itse asiassa se olisi tuhoisaa koko unionille, Soini sanoi puheessaan.

Cameron on luvannut järjestää maassa kansanäänestyksen EU-jäsenyydestä vuoden 2017 loppuun mennessä. Sitä ennen Cameron pyrkii uudistamaan EU:ta ja neuvottelemaan briteille paremman EU-sopimuksen.

Soini kuvaili konservatiivien puoluekokouksen tunnelmia odottavaksi.

– Kansanäänestyshomma ei ole vielä oikein lennossa. Ei ole oikein selvää tulosta, eivätkä he oikein kerro tarkkaan, mitä he tavoittelevat, Soini sanoi STT:lle puhelimitse Manchesterista.

Cameron ei ole toistaiseksi ottanut kantaa siihen, asettuuko hän kannattamaan EU-jäsenyyttä. Tämä riippuu siitä, miten hän onnistuu EU:n uudistamista koskevissa tavoitteissaan. Cameronin projekti on jäänyt EU:ssa akuuttien kriisien kuten Kreikan ja pakolaiskysymyksen varjoon.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.