Mainos

Soini: Perussuomalaiset kertoo kantansa Suomen EU-kansanäänestykseen aikaisintaan 2018

13:36

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kieltäytyi puolueen mediatapaamisessa ottamasta kantaa siihen, ajaako perussuomalaiset Suomeen kansanäänestystä EU-jäsenyydestä. Päätös tehdään vasta vaaliohjelmassa vuosien päästä, Soini sanoo.

2:24

Ulkoministeri Timo Soini ei torppaa PS-nuorten kansalaisaloitetta Suomen EU-jäsenyyden kansanäänestyksen järjestämisestä eli Fixitistä. Soinin mukaan kansallisaloite on hyvä asia ja sillä luodaan keskustelua. Puolueen virallinen kanta asiaan selviää vasta vuosien päästä, kun seuraavat eduskuntavaalit lähestyvät.

– Meillä on vaaliohjelman teko loppuvuodesta 2018, Soini toteaa.

Soini ei myöskään suostunut kertomaan henkilökohtaista kantaansa asiaan.

– Ei puolueen puheenjohtaja kantaa päätä vaan puolue.

Nykyhallituksen ohjelmaan Fixit-äänestys ei mahdu eikä eduskunnan sitä nykyisillä poliittisilla voimasuhteilla järjestetä, Soini kertoo.

"Cameron toteutti vaalilupauksensa"

Soini toisti kantansa brexit-äänestyksen tuloksesta. Hänen mielestään vaalitulosta on kunnioitettava ja EU:n on lähdettävä neuvottelemaan Britannian kanssa uusista suhteista. Britannialle ei pidä lähteä kostamaan, Soini sanoo.

Soini ei ymmärrä Britannian eroavaan pääministeri David Cameroniin  kohdistuvaa arvostelua Brexit-äänestyksen järjestämisestä.

– Cameron toteutti vaalilupauksensa, Soini sanoo.

EU säästökuurille

Soini on itsekin usein arvostellut EU:n toimintaa. Nyt unionin on hänen mielestään pakko uudistua. Britannian myötä EU:sta poistuu toiseksi suurin nettomaksaja, Soini sanoo. Kun tulot vähenevät, on menojakin pakko leikata.

– Muut eivät maksa Britannian maksuja. EU:ssa alkaa yt-neuvottelut, Soini povaa.

Monelle EU-työntekijälle esimerkiksi Euroopan parlamentissa voi koettaa ankeat ajat, Soini arvelee.

– Varmaan siellä on henkilökuntaa turskissa kunnossa ja heillä on poskettomat työehdot. Varmaan nämä käydään läpi. Ja mihin sektoreihin ja maihin laitetaan EU-rahaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.