Sofia Järnefelt toimii Muodin huipulle -kisaajien mentorina – tätä pesti käytännössä tarkoittaa

Muodin huipulle -mentori Sofia Järnefelt antaa vinkkinsä muotisuunnittelijan urasta haaveileville 6:05
Muodin huipulle -mentori Sofia Järnefelt antaa vinkkinsä muotisuunnittelijan urasta haaveileville

Tulevalla Muodin huipulle -kaudella mentorin saappaisiin hyppää muotibrändi HEDVIGin perustaja ja luova johtaja Sofia Järnefelt.

Muodin huipulle -ohjelma palaa 2. helmikuuta uuden kauden ja suunnittelijoiden voimin. Tulevalla kaudella kilpailijoiden mentorina toimii alan moniosaaja Sofia Järnefelt.

Lista Järnefeltin meriiteistä on pitkä. Hän on muotibrändi HEDVIGin perustaja ja luova johtaja, jota ennen hän suunnitteli vaatteita Marimekolle. Järnefelt on myös toiminut trendien nostajana kansainväliselle Peclers Paris -trenditoimistolle ja ollut perustamassa nuorten suunnittelijoiden kansainvälistämiseen suunnattua PRE Helsinki -alustaa.

Edellä mainittujen ansioiden lisäksi Järnefelt on opettanut alaa Kiinassa ja aloittaa keväällä opettajantyöt Aalto-yliopistossa. Muodin huipulle -mentorina toimiminen on Järnefeltin mukaan kuitenkin erilaista kuin alan opettaminen yliopistossa.

– Tässä tarkoitukseni on enemmänkin saada kilpailijat pohtimaan omaa työtään eri näkökulmista, kysyä heiltä kysymyksiä liittyen omaan työhönsä. Välillä antaa ihan suoriakin vihjeitä ja vinkkejä, mihin suuntaan he voisivat työtään viedä, jotta se olisi näytöslavalla voimakkaampi ja vastaisi enemmän tehtävänantoa, hän valottaa.

Järnefelt sanoo mentorinpestiinsä liittyvän eittämättä paineita. Hän kertoo suhtautuneensa kilpailijoihin kuin omiin lapsiinsa jo ohjelman alkumetreiltä saakka.

– Jännitän heidän puolestaan ja myötäelän heidän kanssaan. Erityisesti näytöspäivät ovat jännittäviä, kun joutuu päivän päätteeksi hyvästelemään jonkun, hän sanoo.

Järnefelt kokee kaikilla Muodin huipulle -kilpailijoilla olevan oma suunnittelutyylinsä, joille hän toivoo näiden pystyvän pysymään uskollisina. Mentorina hänen tehtävänsä on yrittää nostattaa kunkin kilpailijan tyyli entistä korkeammalle tasolle ja saada heidät löytämään siihen uusia ulottuvuuksia ja näkökulmia.

– Olen [kilpailijoille] puhunut siitä, että haluan, että tästä luodaan heille turvallinen ympäristö, jossa heillä on uskallusta ja rohkeutta kokeilla asioita jopa epäonnistumisen uhalla. Koska parhaimmillaan epäonnistuminenkin voi johtaa oivalluksiin ja sitä myötä onnistumisiin, hän sanoo.

Katso Muodin huipulle -julkistustilaisuus alla olevalta videolta!

Muodin huipulle -kisaajat julkistetaan! Katso tilaisuus tästä 34:46

Muodin huipulle alkaa helmikuussa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla!

Lue myös:

    Uusimmat