Muodin huipulle -voittaja selviää tänään! Kuka heistä vie kisan?

Sami Sykkö, Miisa Grekov ja muotisuunnittelijat paljastavat, mitä eivät koskaan pukisi päälleen 3:05
Katso myös: Sami Sykkö, Miisa Grekov ja Muodin huipulle -suunnittelijat paljastavat, mitä eivät koskaan pukisi päälleen

Tänään torstaina selviää, kuka voittaa Mudin huipulle -kilpailun.

Muodin huipulle -kausi huipentuu tänään torstaina jännittävään finaaliin, jossa selviää, kuka finaaliin tiensä selvittäneistä suunnittelijoista kruunataan kauden voittajaksi. Kilpailun voitosta kamppailevat Katariina, Miro ja Carla.

Kauden viimeisessä jaksossa nähdään finaalinäytös Helsingin Stockmannin tavaratalossa. Finaaliin päässeet suunnittelijat esittelevät kuudesta asukokonaisuudesta koostuvat finaalimallistonsa kutsuvierasyleisölle sekä tuomaristolle.

Suunnittelijoiden finaalimallistoja arvioivat vakiotuomarit  Miisa Grekov, Mert Otsamoja Sami Sykkösekä vieraileva tuomari Ervin Latimer.

Tutustu finalisteihin alta:

CARLA NORDLUND, 29, Lahti

Carla opiskelee LAB-amk:n Muotoiluinstituutissa puettavaa muotoilua. Vaatteet ja pukeutuminen ovat aina kiinnostaneet häntä ja se on myös Carlalle tärkeä itseilmaisun keino. 

Suunnittelijana Carlaa kiinnostaa streetwear-tyyli sekä rajojen ja normien rikkominen, jonka hän haluaa näkyvän hänen työssään. Suunnittelijana hänelle on tärkeää kestävä kehitys, zerowaste ja upcycling. Uusia vaatteita ja asuja hän ei halua tuottaa vain tuottamisen ilosta.

Tulevaisuudessa Carla haluaa tehdä töitä suunnittelijana, mutta mahdollisesti muutakin muodin saralla. Suurena haaveena hänellä on olla jonain päivänä Voguen päätoimittaja. 

KATARIINA KEKONI, 28, Helsinki

Katariina on suunnittelija, jolle muoti ja pukeutuminen on ollut intohimon kohteena jo ihan lapsesta saakka. Hän opiskelee tällä hetkellä muotia yliopistossa.

Suunnittelijana Katariina haluaa luoda muotia kaikille, ratkaista ongelmia, sekä suunnitella jotain uutta ja innovatiivista. Katariinan suunnittelutyyli on rohkea ja edgy, ja hänen luomuksissaan tulee olla asennetta. Hän ottaa vaikutteita suunnitteluunsa muun muassa goottityylistä, punkista ja rockista, ja hänen asuissaan näkyvät isot volyymit ja silhuetti.

Katariinalle on tärkeää, että hän voi yhdistää kaksi intohimoaan – muodin ja musiikin – soljuvasti yhteen. Katariina on suunnittelija, mutta sen lisäksi myös muusikko. Tämä näkyy vahvasti hänen suunnittelutyylissään ja myös asiakaskunnassaan, sillä hän valmistaa etenkin muusikoille ja artisteille esiintymisasuja. Hänen asiakkainaan ovat olleet muun muassa Bess, Portion Boys ja Nelli Matula.

Tulevaisuuden haaveena hänellä on oma brändi.

MIRO HÄMÄLÄINEN, 31, Amsterdam

Miro asuu ja työskentelee muotisuunnittelijana Amsterdamissa. Hänellä on jo useamman vuoden kokemus muotialalta eri tehtävistä. Vuonna 2018 Miro perusti vaatemerkin Elzinga yhdessä ystävänsä kanssa. Heidän vaatteitaan on nähty esimerkiksi Adelen, Róisín Murphyn ja Michelle Visagen päällä sekä Voguen ja Forbesin sivuilla.

Miro inspiroituu muun muassa suomalaisesta pelkistetystä suunnittelusta ja räätälöinnistä yhdistettynä leikkisiin yksityiskohtiin, pitäen kuitenkin kiinni punk-asenteesta. Miro toivoo, että jokainen hänen suunnittelemansa luomus heijastaa kunnioitusta käsityötaitoja kohtaan ja ylläpitää muodin perinteitä ja arvostusta. Suunnittelijana hän suosii puhtaita kuituja, koska niitä on mahdollista kierrättää korkealaatuisemmin ja niillä on helppo luoda ylellisyyttä vaatteeseen.

Rakkaudesta itseilmaisuun, Miro pyrkii töillään voimaannuttamaan yksilöitä tuomaan oman persoonallisuutensa esiin ja äänen kuuluviin. Kilpailuun hän osallistuu, koska haluaa jatkaa yrittäjänä muodin parissa, ja saada omaa kädenjälkeä ja nimeään suurempien yleisöjen nähtäville.

Muodin huipulle -finaali MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla torstaina 11.4. klo 20.
MTV Katsomo+ -tilaajille jakso katsottavissa jo nyt.

Lue myös:

    Uusimmat