Tässä ovat Muodin huipulle -kisaajat – juontajana Miisa Grekov, vakiotuomari Sami Sykkö ja mentori Sofia Järnefelt

Muodin huipulle -ohjelman juontaa Miisa Grekov, vakiotuomarina nähdään Sami Sykkö ja mentorina Sofia Järnefelt.

 -sarja palaa ensi vuonna! Ohjelmassa kymmenen muotisuunnittelijaa kilpailevat ja kehittävät taitojaan intensiivisten haasteiden edetessä.

Tehtävien teossa muotisuunnittelijoita ohjaa mentori Sofia Järnefelt, jonka neuvoja suunnittelijoiden kannattaa kuunnella. Juontaja Miisa Grekovin ja muotiasiantuntija, vakiotuomari Sami Sykön muodostaman tuomariston lisäksi asuja arvioivat tehtäväkohtaiset vierailevat tuomarit. Vierailevina tuomareina nähdään huippunimiä kuten Mert Otsamo, Katri Niskanen, Teemu Muurimäki, Meeri Koutaniemi ja Minttu Räikkönen.

Voittajan mallisto tulee myyntiin Stockmannin Helsingin tavarataloon. Ikea varustaa voittajan työhuoneen huonekaluilla ja Brother antaa työhuoneelle ompelukoneet. Nescafé tarjoaa voittajalle vuoden kahvit ja lisäksi lahjakortin Juni Communication -viestintätoimiston valmennukseen, joka auttaa voittajaa brändinsä kehittämisessä ja maailman valloituksessa. Lisäksi voittaja saa 10 000 euron rahapalkinnon.

SUUNNITTELIJAT:

Lauri Järvinen, 27, Tampere

Laurin suunnittelutyyli on sukupuolirajoja rikkovaa minimalistista, tummaa avant-gardea sekä värikkäitä printtejä ja painokuoseja tamperelaisittain. 
Avainsanat: Unisex, ekologinen, eettinen. 

Kaisa Turtiainen, 35, Savonlinna

Kaisan suunnittelussa värit, tarinat ja perinteiset suomalaiset käsityötekniikat yhdistyvät riemukkaiksi ja mukaviksi käyttövaatteiksi. Huoleton taiteilija rakastaa hämmästyttää ja ilahduttaa vaatteillaan, ja on luotsannut omaa vaatemerkkiään jo 12 vuoden ajan.
Avainsanat: Leikkisyys, lempeys, tarinallisuus. 

Krista Virtanen, 27, Helsinki

Krista on suunnittelija, jolle muutos on kaiken keskiössä. Suunnittelijana vastuullisuus on hänelle itseisarvo ja hän rikkoo töissään symmetriaa epäsymmetrialla. 
Avainsanat: Monikäyttöisyys, muokattavuus, vastuullisuus, tarinallisuus, orgaanisuus. 

Markus Aejmelaeus, 27, Helsinki

Markuksen suunnittelussa keskeisiä elementtejä ovat värien ja tekstuurien yhdistely, muotokieli ja monikäyttöisyys.
Avainsanat: Hempeä, eroottinen, eteerinen.  

Jarkko Karppinen, 23, Lahti

Suunnittelijana Jarkko pyrkii haastamaan katsojan käsitystä miesten pukeutumisesta ja siitä, mikä on "sallittua". Jarkon visuaalinen maailma on hänen omien sanojensa mukaan ”vähän dark place”.
Avainsanat: Sukupuoleton (genderless), synkkä, kierrätysmateriaalit.

Pali Albin, 26, Helsinki

Palin suunnittelussa luonteenomaista on vallitsevien rakenteiden ravistelu sekä totuttujen ajatusmallien esittely uusissa ja yllättävissä yhteyksissä. Hän pyrkii usein luomaan keskusteluja ilmiöiden välillä sekä tutkimaan kiinnostavia jännitteitä, joita syntyy eri tyylien kohdatessa. Palin töissä tärkeässä roolissa ovat tasapaino, rytmi sekä erityisen huomion kiinnittäminen väreihin ja yksityiskohtiin.  
Avainsanat: Dekonstruktio, ristiriidat, huumori. 

Riikka Manni, 32, Tampere

Riikka on retrofuturistinen hattarapunkkari, joka rakastaa intensiivisiä värejä. Sirkustausta näkyy suunnittelussa funktionaalisuutena ja iloisesti vinksahtaneena leikkisyytenä.
Avainsanat: Retrofuturistinen, eloisa, värikylläinen, ilotteleva.

Sakari Säämäki, 23, Helsinki

Sakari on klassisiin linjoihin nojaava itseoppinut suunnittelija, joka yrittää aina keksiä jotain uutta designeihin. Suunnittelijana hänelle on tärkeää vaatteen monikäyttöisyys sekä tuotteen kestävyys. 
Avainsanat: Klassinen, tyylikäs, kaupallinen, hauska. 

Antèro Kabongo, 42, Hyvinkää 

Antèro on suunnittelijana vahvasti inspiroitunut nuorisosta ja katukulttuurista ympäri maailmaa. Hänen suunnittelemat vaatteet ovat erilaisten kulttuurien ja tyylien remiksaamista.  
Avainsanat: Katumuoti, custom made, minimalist, kestävä muoti.  

Anna Palmén, 29, Helsinki

Anna suunnittelee tyylikkäitä ja viehätysvoimaisia vaatteita, joissa yhdistyy herkkyyttä ja voimallisuutta sekä värien käyttöä. Suunnittelijana hänelle tärkeitä arvoja ovat työnlaatu sekä kestävä kehitys. 
Avainsanat: Voimallinen, tyylikäs, kaunis.

Muodin huipulle -kisaajat julkistetaan! Katso tilaisuus tästä 34:46
Katso Muodin huipulle -tähtien julkistustilaisuus

Muodin huipulle alkaa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla to 2.2. klo 20.
Ohjelma on katsottavissa myös C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat