"Snookerurani kaksi huonointa päivää" – maailmanmestari tylysti ulos MM-kisoista, joissa nähtiin myös toinen jättiyllätys

Snookerin MM-kisoissa nähtiin tiistaina kaksi todella isoa yllätystä, kun vuoden 2005 maailmanmestari Shaun Murphy ja maailmanlistan neljäntenä oleva Mark Allen putosivat jatkosta. 

Englantilaistähti Murphy hävisi thaimaalaiselle Noppon Saengkhamille ponnettoman esityksen jälkeen lukemin 4-10. Pohjoisirlantilainen Allen taipui puolestaan Jamie Clarkelle 8-10. Walesilainen on rankingissa 80. sijalla. 

Allen mätti ottelussa viisi yli 100 pisteen lyöntisarjaa, mutta Clarken neljän erän voittoputki lukemiin 8-6 siivitti hänet lopulta voittoon saakka. 

– Olen täysin häkeltynyt. En koskaan uskonut pääseväni edes MM-kisojen pääsarjaan Crucible-teatteriin. Kun läpäisin karsinnat, ajattelin, että haluan vain nauttia kokemuksesta rennosti. Laitoin hänelle (Allenille) hanttiin, vaikka hän teki isoja pistesarjoja. Roikuin kannoilla ja ohitin hänet lopussa, Clarke summasi BBC:n mukaan

Murphy oli voittanut tällä kaudella kaksi rankingkisaa ja pelannut kahdessa finaalissa. Odotukset olivat isot, vaikka hänen pitkäaikainen managerinsa ja neuvonantajansa Brandon Parker menehtyi yllättäen hiljattain.

– Pelasin paljon alle tasoni koko ottelun ajan. Uskon, että nämä olivat snookerurani kaksi huonointa päivää, ja ne tulivat peräjälkeen pahimpaan mahdolliseen aikaan, Murphy totesi. 

– Turnausta edeltävillä tapahtumilla ei ollut vaikutusta. Tulin tänne kunnioittaakseni Brandon Parkerin muistoa. 

Saengkham kohtaa seuraavaksi kolminkertaisen maailmanmestarin Mark Selbyn, Clarke puolestaan toisen karsintojen kautta tulleen pelaajan Anthony McGillin

Viimeiset kaksi 2. kierroksen paikkaa ratkaistaan Stephen Maguiren ja Martin Gouldin sekä Barry Hawkinsin ja Alexander Ursenbachin välillä keskiviikkona. Gould ja Hawkins johtavat ottelujaan 7-2, kun jatkoon pääsee kymmenellä erävoitolla. 

Kisat pelataan Englannin Sheffieldissä. 

MM-kisojen 2. kierroksen otteluparit:

Judd Trump (1) – Yan Bingtao (16)
Stephen Maguire (9)/Martin Gould (53) – Kyren Wilson (8)
John Higgins (5) – Kurt Maflin (39)
Anthony McGill (36) – Jamie Clarke (80)
Mark Williams (3) – Stuart Bingham (14)
Ding Junhui (11) – Ronnie O'Sullivan (6)
Mark Selby (7) – Noppon Saengkham (38) 
Barry Hawkins (15)/Alexander Ursenbach (78) – Neil Robertson (2)

Suluissa pelaajan sijoitus maailmanlistalla. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja