Snookertähti nakutti uskomattoman virheettömän lyöntisarjan – näin harvinainen maksimibreikki syntyi: "Jokaisen unelma"

Australialaistähti Neil Robertson onnistui kaikkien snookerammattilaisen unelmassa eli maksimipistesarjassa snookerin MM-kisoissa Sheffieldin Crucible-teatterissa.

Täydellisen 147 pisteen lyöntisarja oli Robertsonilta kellontarkkaa työtä, jossa lähes kaikki päällevedot – valkoisen pallon sijoittaminen pussituksen jälkeen – osuivat nappiin.

MM-kisojen kolmanneksi sijoitettu Robertson onnistui maksimibreikissä turnauksen toisen kierroksen trilleriottelussa Jack Lisowskia vastaan.

Alla olevalta World Snooker Tourin videolta voi katsoa Robertsonin lyöntisarjan kokonaisuudessaan.

Ratkaisuerä meni lopulta Lisowskille, ja englantilainen vei ottelun erin 13–12, mutta loistokauden pelannut Robertson oli jälkeenpäin vain tyytyväinen kauteensa ja päätösottelun maksimibreikkiinsä.

Robertsonista tuli maanantaina historian kahdeksas MM-kisoissa maksimin pussittanut pelaaja.

– Se tuo vain kruunun koko kaudelle, koska on jokaisen unelma tehdä 147 (pistettä) Cruciblessa, ja minun äitinikin oli yleisön joukossa tänään, Robertson intoili The Guardianin mukaan.

Robertson sai maksimibreikin lisäksi myös neljä virhepistettä Lisowskilta, joten hän nappasi erässä peräti 151 pistettä.

– Tämä kausi on ollut täyttä unelmaa. Jack pelasi kuitenkin elämänsä parhaan ottelun. Se oli uskomaton ottelu ja se pelattiin oikeaan tapaan. Minulla ei ole mitään muuta kuin ylistystä Jackista, koska hän pysyi koko ajan vireessä.

Neil Robertsonin tappion myötä turnauksen kolmesta ennakkosuosikista jäljellä on enää vain kuusinkertainen mestari Ronnie O’Sullivan. Hallitseva mestari ja ykkössijoitettu Mark Selby putosi jatkosta viikonloppuna kiinalaista Yan Bingtaoa vastaan. Intensiivinen ottelu piti sisällään MM-kisahistorian pisimmän erän.

30-vuotias Lisowski jatkaa MM-puolivälierään ensimmäistä kertaa urallaan.

– Annoin kaikkeni, ukrainalaistaustainen Lisowski kertoi Eurosportille.

– Neil on maailman paras pelaaja tällä hetkellä, mutta näiden kavereiden ei vain saa jatkuvasti antaa voittaa. Se oli uskomaton ottelu.

Maksimibreikit snookerin MM-kisoissa:

2022 Neil Robertson
2020 John Higgins
2012 Stephen Hendry
2009 Stephen Hendry
2008 Ali Carter
2008 Ronnie O'Sullivan
2005 Mark Williams
2003 Ronnie O'Sullivan
1997 Ronnie O'Sullivan
1995 Stephen Hendry
1992 Jimmy White
1983 Cliff Thorburn

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja