Snookerlegenda Ronnie O'Sullivan jatkoi Lewis Hamiltonin ja F1-sarjan polkemista – Valtteri Bottaskin sai osansa

George Russellin onnistunut pikavisiitti F1-mestaritalli Mercedeksellä kertoo kaiken formula ykkösten luonteesta lajina, snookertaituri Ronnie O'Sullivan linjaa. 

O'Sullivanilta on kuultu viime aikoina kärkkäitä kommentteja formuloista ja varsinkin Mercedeksestä ja sen brittitähdestä Lewis Hamiltonista. O'Sullivanin mielestä Hamiltonin seitsemän maailmanmestaruuden arvoa laskee se, että Hamilton on ajanut sarjassa ylivoimaisella autolla

Hamilton ja O'Sullivanin ovat kuuden ehdokkaan joukossa, kun BBC:n Vuoden urheilupersoona -palkinto jaetaan sunnuntaina. 

O'Sullivan on jatkanut löylyn heittämistä F1-kauden päätyttyä. Hän nosti esiin George Russellin reilun viikon takaisen Mercedes-visiitin. Williams-kuski sai näyttää taitonsa mestariautossa, kun Hamilton oli sivussa Sakhirin GP:stä koronatartunnan takia

Russell oli radan nopein kuski ja matkalla voittoon, mutta putosi lopulta yhdeksänneksi Mercedeksen varikkosekoilun takia

– Russellin olisi pitänyt voittaa tuo kisa Mercedeksellä, kun taas toisella autollaan (Williamsilla) hän on viimeinen käytännössä joka kisassa. Se vain osoittaa kuinka tärkeä auto (F1-sarjassa) on. Siinä ajattelee pakostakin, että onko lajin seuraamisessa järkeä, kun kärjessä ei ole kilpailua, O'Sullivanin avautuu Daily Mailille. 

– Hamiltonin saavutukset ovat hienoja, mutta formulat eivät kiinnosta, sillä niissä on käytännössä kyse kilpailusta kahden kuskin välillä. Teoriassa ainoa Hamiltonia uhkaava kuljettaja on (tallitoveri) Valtteri Bottas, mutta Hamilton on Bottasta henkisesti vahvempi. 

Juttu jatkuu videon alla. 

O'Sullivan voittaisi palkinnon varmasti mielellään itse, mutta hän nostaa ehdokkaiden joukosta esiin nyrkkeilijä Tyson Furyn, joka nousi päihde- ja mielenterveysongelmista takaisin raskaan sarjan mestariksi.

– Olen tavannut hänet muutamaan otteeseen, ja hän on erittäin mukava ja maanläheinen tyyppi. Hänen paluunsa on inspiroiva tarina ja hänen nyrkkeilytaitonsa ovat kiistattomat, O'Sullivan kehuu Furya. 

O'Sullivan sai itse tukkapöllyn snookerpöydällä viime sunnuntaina, kun Mark Selby kukisti hänet 9-3 Scottish Open -turnauksen finaalissa. Tiistaina O'Sullivan päihitti Ali Carterin World Grand Prix -kisan avauskierroksella.  

Lue myös:

    Uusimmat