Nyt oli härskiä, Daniel Ricciardo – aussitähti valitsi F1-kauden parhaat kuskit

Renault'lla vielä päättyneen kauden ajanut Daniel Ricciardo valitsi F1-sesongin parhaat kuljettajat. 

Listan ykköseksi australialainen nosti... itsensä.

Ricciardo pohti, että listaus on vaikeaa, koska moni "astui esiin" kuluneella kaudella. Aussitähti pudotteli kuitenkin kärkipaikoille odotettuja nimiä: seitsemännen maailmanmestaruutensa voittaneen, kauden ylivoimaisen pisteykkösen, Mercedeksen Lewis Hamiltonin, sekä Red Bullilla säkenöineen Max Verstappenin.

Ricciardo pohti myös Ferrarista hyvin irti saaneen Charles Leclercin ottamista listalle, mutta totesi monacolaisen tehneen ehkä enemmän virheitä ja jätti hänet ulkopuolelle.

– Minä itse! Kaiken tämän jälkeen. On vaikea olla poimimatta itseään, mutta on myös vaikea poimia itsensä, koska se kuulostaa vähän sopimattomalta. Laitetaan se näin: asetan minut, Maxin ja Lewisin kolmen kärkeen. Mutta ujuttaisin nokkani keulille, Ricciardo heitti In The Fast Lane -podcastissa.

Ricciardo kehaisi erikseen entistä tallikaveriaan Verstappenia siitä, miten tämä on kehittynyt vuosien varrella aiempaa tasaisemmaksi ja vähemmän virheitä tekeväksi kuljettajaksi. Aussi kokee, että viime vuosien autot, joiden isommissa renkaissa on ollut enemmän pitoa, ovat sopineet Verstappenille.

– Kaikki sanovat, että hän oli yksi parhaista kartingkuljettajista, ja kartingissa on paljon pitoa. Ehkä hän pitää autosta, jossa todella on pitoa.

Verstappen oli 214 pisteellään MM-sarjassa kolmas. Alankomaalainen jäi vain yhdeksän pinnaa MM-kakkosesta, Mercedeksen Valtteri Bottaksesta. Kaksi kolmossijaa kauden aikana ajanut Ricciardo sijoittui MM-viitoseksi ja päihitti Renault-tallikaverinsa Esteban Oconin pisteissä tyylipuhtaasti 119–62.

Ricciardo ajaa jatkossa McLarenilla.

Lue myös:

    Uusimmat