Smashin kulissien takana: Näin huippusarjaa kuvataan!

Miten jännittävää on Smash-sarjan kulisseissa New Yorkissa? Millaisia ovat amerikkalaiset tähdet tosielämässä? AVA otti selvää!

Bussi kaartaa teollisuushallin näköisen rakennuksen eteen Brooklynissä, New Yorkissa. Ovi avautuu ja kaukaa kantautuu musiikkia. Yhtäkkiä olemme Smash-sarjan kulisseissa, keskellä toisen tuotantokauden kuvauksia.

Upealla Debra Messingillä on oikeastikin kadehdittavan ihanat, punaiset hiukset. Laulaja Ivy Lynniä esittävä Megan Hilty on vieläkin hoikempi ja naisellisempi kuin televisioruudussa.

Katharine McPhee alias Karen Cartwright vaikuttaa puolestaan jopa hämmentävän sinisilmäiseltä. Ja tietysti brittitähti Jack Davenport (Derek Wills) saa polveni notkahtamaan.

– Naistenmies? Olen kotona vaimoni ja naperoni kanssa, Davenport naurahtaa toimittajien uteluille.

Smash-sarjan kulisseissa on jotakin ainutlaatuista glamouria. Aivan kuin olisin hypännyt itse keskelle Broadwayn kuumaa musikaalimaailmaa.

Musikaalin vaativuus ja television nopeus

Smash jaksaa hämmästyttää. Broadwayn musikaalimaailmaa kuvaava sarja yhdistää paitsi musikaalien vaativuuden, myös television nopeat aikarajat. Jokainen jakso harjoitellaan ja kuvataan vain noin yhdeksässä arkipäivässä.

Samalla kun päätähdet ovat intiimeissä kuvauskohtauksissa, tanssijat harjoittelevat uusia show-numeroita ja osa näyttelijöistä nauhoittaa lauluja studiossa.

Ei ihme, että sarja on yksi televisiomaailman kalleimmista. Tarvitaan Steven Spielbergin kaltainen kovanahkainen tuottaja.

Näyttämöinä kaksi studiota ja Times Square

Smash kuvataan kahdessa Broadway Stages -studiossa, jotka sijaitsevat aivan Manhattanin kupeessa. Long Island Cityn studiolla on hämmentävää kävellä yhtäkkiä keskelle säveltäjä Tomin (Christian Borle) Upper East Side -asunnon musiikkihuonetta, kurkistaa sitten tehotuottaja-Eileenin (Anjelica Huston) toimistoon ja päätyä Ivyn Hell’s Kitchenin studioasuntoon ja istahtaa lopuksi Table 46 -ravintolan pöytään.

– Vaihdamme taustoja ikkunan takana ja kuvaamme välillä aitoa katutunnelmaa Times Squarelta. Eileenin toimisto sijaitsee sarjassa Broadwayn ja 49. kadun kulmassa, toimittajille kerrotaan.

Aika ajoin myös tähtikaarti maastoutuu Manhattanille kuvaamaan aitoja katukohtauksia. Minnepä muualle kuin Broadwayn musikaalimaailman sydämeen, keskelle Times Squarea.

Ompelimosta mittatilausasut

Brooklynin studiolla sijaitsevat muun muassa sarjan harjoitussali sekä esiintymislava, jossa kaikki show-numerot kuvataan.

”Yksi, kaksi, valmiina!”. Musiikki lähtee soimaan ja näemme tanssiharjoituksen suoraan toisen tuotantokauden lopulta. Harmiksemme päähenkilöä tuuraa sijaisnäyttelijä, joten jää arvoitukseksi, onko numeron tähtenä Karen vai Ivy vaiko joku aivan uusi tähti.

Smashilla on myös oma ompelimo, sillä kaikki show-numeroiden asut valmistetaan mittatilaustöinä.

Sarjan fanit pääsevät jatkossa itsekin ihastelemaan kuvauspaikkoja, kun On Locations Tour -bussifirma aloittaa maksulliset studiokierrokset keväällä.

Smash AVAlla sunnuntaisin klo 22.00


Teksti: Heidi Lehmuskumpu, New York
Kuvat: NBC

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja