SM-liigatähti Hannes Björninen, 25, Leijonien MM-joukkueeseen? Ismo Lehkoselta painavat perustelut

Pelicans-tähti Hannes Björninen MM-kisoihin? C Moren asiantuntija Ismo Lehkonen ei tyrmää ajatusta lainkaan 2:05
Video: Pelicans-tähti Hannes Björninen MM-kisoihin? C Moren asiantuntija Ismo Lehkonen ei tyrmää ajatusta lainkaan

Jääkiekon SM-liigassa Lahden Pelicansin hyökkääjä Hannes Björninen, 25, on tekemässä huimaa läpimurtoa huipulle. Björninen vakuuttaa ilta toisensa jälkeen kokonaisvaltaisella pelaamisellaan. Sen lisäksi hän nakuttaa myös kovaa jälkeä tehojen saralla. C Moren asiantuntija Ismo Lehkonen ei lainkaan tyrmää ajatusta, jossa Björninen voitaisiin nähdä tämän kevään Leijonien MM-kisajoukkueessa.

Perjantain KooKoo-ottelussa tehot 0+2 nakuttanut Björninen on nyt SM-liigan pistepörssissä kolmantena. Pelicans-kapteeni on paukuttanut 45 runkosarjaottelussa tehot 14+31=45.

Björninen on nähty tällä kaudella Leijonien paidassa Ruotsin EHT-turnauksessa. Siellä hän jätti itsestään hyvin vahvan vaikutelman.

Johtaako kehityskulkue siihen, että hänet nähdään Leijonien kevään MM-joukkueessa? Onko tämä realismia?

– On, ehdottomasti, C Moren asiantuntija Ismo Lehkonen näkee.

– Jo hänen aloitustaitonsa tuo Jukka Jaloselle yhden elementin. Hän on hyvä kaksinkamppailija ja hän on hyvä irtokiekkojen saalistaja. Ja kun pelataan kansainvälisen tason kovia pelejä, hän on vahva puolustussuuntaan. Hän ei missään vaiheessa "vuoda" puolustussuuntaan. Ja hän on niin fiksu kiekon kanssa. Tiedämme sen, että Jalonen ei halua, että voiton kanssa leikitään. Ja MM-kisoissa puhutaan koko ajan maalin peleistä. Sen takia Björnisellä on erittäin hyvät mahdollisuudet murtautua MM-kisajoukkueeseen, Lehkonen perustelee.

Lisää Lehkosen Björninen-analyysiä alta:

Hannes Björninen on Pelicansin avainpelaaja –"Hänen poissaolonsa näkyy välittömästi tulostaululla" 1:38

Ja jutun yläreunasta, jossa puhutaan MM-kisa-aiheesta.

Lue myös:

    Uusimmat