SM-liigassa todella värikäs perjantai-ilta: 36 maalia ja kolmet murskajaiset – Juhamatti Aaltonen palasi huimalla tavalla Pelicansiin

Juhamatti Aaltonen iski heti paluuottelussaan tehot 2+1:"Tiedossa oli, ettei taidot ole hävinneet" 2:00
Juhamatti Aaltosen kommentit paluuottelunsa jälkeen.

Lahden Pelicans palasi takaisin voittojen tielle SM-liigassa, kun se voitti Kouvolan KooKoon 9-4-lukemin.

Ottelun mielenkiintoisin yksityiskohta oli Juhamatti Aaltosen paluu Pelicans-paitaan.

Aaltonen palasikin Pelicansiin ja SM-liigaan tehokkaasti, sillä 33-vuotias hyökkääjä nakutti tehot 2+1.

Pelicans ratkaisi ottelun päätöserässä. Kolmas erä alkoi 4-4-tasatilanteessa, mutta Jesse Ylönen osui kahdesti ja Antti Tyrväinen kerran, jolloin Pelicans meni 7-4-johtoon.

Aaltonen tykitti vielä 8-4-, ja 9-4-lukemat. Aaltosella oli jo ennen päätöserän maalejaan lukuisia maalipaikkoja maalien tekemiseen.

Turun Palloseura otti neljännen voittonsa putkeen SM-liigassa, kun se kukisti Tapparan 3-2-lukemin Tampereella.

TPS:n sankarina toimi 18-vuotias superlupaus Kaapo Kakko.

Tappara johti ottelua kahden erän jälkeen 2-1-lukemin, mutta Kakko toi TPS:n tasoihin. Hetken päästä nuori hyökkääjä syötti Aleksi Salosen 3-2-voittomaalin.

KalPa otti tärkeän askeleen kohti pudotuspelejä, sillä se murskasi Mikkelin Jukurit 7-2-lukemin Kuopiossa.

KalPa nousi 10. sijalla olevasta Jyväskylän JYPistä kahden pisteen päähän.

KalPa johti ottelua avauserän jälkeen jo 3-0-lukemin. 19-vuotias huippulupaus Joni Ikonen lisäsi johdon neljään maaliin toisen erän alussa illan toisella osumallaan.

Jukurien Ville Leskinen teki joukkueelleen 1-4-kavennusmaalin, mutta Mikko Nuutinen viimeisteli vielä 5-1-lukemat. Jaakko Rissanen ja Ville-Vesa Vainiola muuttivat lukemiksi 7-1 ja Jukurien Julius Vähätalo muutti vielä loppulukemiksi 2-7.

SaiPa jatkoi voittojen tiellä SM-liigassa, kun se otti 7-2-murskavoiton Vaasan Sportista Lappeenrannassa.

Voitto oli SaiPalle neljäs peräkkäinen SM-liigassa. Voittonsa ansiosta SaiPa nousi sarjassa kahdeksanneksi.

SaiPa mätti avauserässä neljä maalia ja meni Ahti Oksasen osumalla 5-0-johtoon toisen erän alussa. Sportin Olavi Vauhkonen teki 1-5-kavennusmaalin, mutta Oksanen vei SaiPan 6-1-johtoon illan toisella maalillaan.

Roope Talaja teki Sportille vielä 2-6-kavennusmaalin, mutta Brenden Kichton muutti lukemiksi vielä 7-2.