IFK:n kärkihyökkääjä mätti hattutempun Mikkelissä – Kärpät murskasi Lukon

Helsingin IFK palasi takaisin voittojen tielle SM-liigassa, kun se voitti Jukurit 5-3-lukemin.

IFK nousi voittonsa ansiosta sarjataulukossa seitsemännelle sijalle.

IFK:n hyökkääjä Iikka Kangasniemi teki helsinkiläisjoukkueen kaksi ensimmäistä maalia avauserässä.

Toisessa erässä Tommi Santala teki 3-0-, ja Juhani Tyrväinen 4-0-osuman.

Kangasniemi viimeisteli vielä rangaistuslaukauksesta IFK:n viidennen osuman. Näin ollen hän teki kolme maalia, eli hattutempun.

Kangasniemen kolmannen maalin jälkeen Jukurit aloitti kirin, kun Mika Partanen, Vadim Pereskokov ja Janne Tavi tekivät maalit. Tämän lähemmäksi Jukurit ei kuitenkaan päässyt, joten IFK voitti 5-3-lukemin.

SM-liigan sarjakärki Kärpät palasi voittojen tielle, kun se voitti Rauman Lukon 3-0-lukemin Oulussa.

Kärpät lisäsi johtonsa sarjan kärjessä jo 17 pisteeseen.

Kärpät teki kaikki maalinsa avauserässä. Ensin Jyri Junnila onnistui tekemään kauden avausmaalinsa ja alle viisi minuuttia myöhemmin Atte Ohtamaa lisäsi johdon kahteen maaliin.

Jasper Lindsten muutti lukemiksi vielä ensimmäisen erän aikana 3-0.

Pelicans murskasi KooKoon, Ilves kukisti HPK:n

KooKoon uuden päävalmentajan Mikko Heiskasen kotidebyytti meni murheellisesti, sillä Lahden Pelicans haki kolme pistettä 5-0-lukemin Kouvolasta.

Pelicans tuli ensimmäiseen erään vahvasti, kun Hannes Björninen ja Casimir Jürgens veivät lahtelaiset 2-0-johtoon.

Päätöserässä Miska Siikonen lisäsi Pelicansin johdon kolmeen maaliin ja Taavi Vartiainen muutti lukemiksi 4-0.

Niko Kivelä teki vielä loppulukemiksi 5-0.

Tampereen Ilves haki täydet kolme pistettä Hämeenlinnasta, kun se voitti HPK:n 2-1-lukemin.

Ilves meni Nikolas Matinpalon uran ensimmäisellä SM-liigamaalilla 1-0-johtoon avauserässä, mutta Niclas Lucenius toi HPK:n 1-1-tasatilanteeseen toisessa erässä.

Voittomaali syntyi kolmannessa erässä, kun Jerry Ahtola onnistui maalinteossa.

SaiPa voitti Ässät

SaiPa hukkasi kolmen maalin johtonsa Ässiä vastaan, mutta voitti silti 5-4-lukemin Porissa.

SaiPa tuli ottelun avauserään vahvasti, sillä se onnistui tekemään kolme maalia. David Goodwin ja Mikael Kuronen veivät SaiPan 2-0-johtoon, mutta Mikko Salmio toi Ässät maalin päähän.

Hetkeä myöhemmin SaiPan Cody Kunyk onnistui maalinteossa ja vei joukkueensa 3-1-johtoon.

Toisessa erässä Jonatan Tanus vei SaiPan 4-1-johtoon, mutta Salmio toi Ässät vielä kahden maalin päähän alivoimalla.

Matias Varttinen toi Ässät päätöserässä ensin maalin päähän, ja nosti Ässät vielä 4-4-tasatilanteeseen illan toisella maalillaan.

Ottelu eteni aina voittomaalikilpailuun asti, jossa ratkaisumaalin teki SaiPan Ahti Oksanen.