SM-liigassa nähty kohutaklaus puhuttaa edelleen – Karri Kivi läksyttää voimakkaasti kurinpitoa: toista vastaavaa ei saa enää tulla

1:22
Ässien tähtihyökkääjä Derek Barach joutuu rajun taklauksen kohteeksi – tuomaristo ei reagoi!

HPK-hyökkääjä Philippe Cornet'n pelaaminen lauantain SM-liigan kierroksella herätti ihmetystä. Cornet taklasi perjantain HPK–Ässät-ottelussa Ässien Derek Barachia päähän, mutta selvisi teosta ilman rangaistusta.

Tilanteessa Cornet ajoi kovalla vauhdilla päin kiekkoa pitävää Barachia HPK:n puolustusalueella. Kanadalaishyökkääjä putosi tilanteessa jäähän ja poistui nopeasti kentältä. Vielä vaihtoaitiossa verta vuotava raivostunut Barach osoitti kovaäänisesti mieltään tuomaristolle, joka ei reagoinut tilanteeseen.

Voit katsoa tilanteen pääkuvan videolta.

Myöskään SM-liigan kurinpito ei puuttunut tilanteeseen jälkikäteen, joten Cornet oli normaalisti kokoonapanossa HPK:n lauantain ottelussa Lappeenrannassa. Myös Barach pelasi Ässien riveissä Kärppiä vastaan.

Tilanne puhutti lauantaina C Moren kiekkostudiossa. Asiantuntijat Karri Kivi ja Ari Vallin hämmästelivät tuomariston päätöstä.

Vallin totesi suoraan, ettei Cornet´n olisi pitänyt olla jäällä lauantaina.

– Ihan selkeä päähän kohdistunut. Tuossa voi vetää rintaan niitin. Mene alemmas, tule rintaa. Siitä pää voi notkahtaa, mutta ensimmäinen kontakti ei voi olla olkapäällä päähän, Vallin ripitti.

Kivi kyseenalaisti voimakkaasti kurinpitäjien päätöksen jättää Cornet rankaisematta.

– Toista tällaista tilannetta ei saa enää tähän vuoteen tulla. Nyt täytyy ensimmäinen kysymys olla, miten tästä ei tullut rangaistusta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja