HPK-jyrän kyseenalainen temppu herätti keskustelua kiekkostudiossa – "Tämä olisi 2-3 vuotta sitten ollut aivan puhdas taklaus"

"2-3 vuotta sitten olisi ollut puhdas taklaus"– Tommi Tikan jäähy herätti keskustelua 1:19
C Moren asiantuntijat analysoivat Tommi Tikan kiistanalaisen taklauksen.

HPK:n työmyyrä Tommi Tikka aiheutti jälleen hämmennystä, kun hän taklasi rajusti Tapparan Waltteri Merelää joukkueiden lauantaisessa kohtaamisessa.

Tikka jysäytti painavan taklauksen Merelään ottelun toisessa erässä. Tuomaristo antoi Tikalle tilanteesta 2+10 minuutin rangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksesta.

C Moren asiantuntijakaksikko Lasse Kukkonen ja Sami Kapanen perkasivat tilanteen tarkasti ottelun erätauolla.

– Tikan taklaus on niin kuin taklauksena puhdas. Käsi on kiinni, eikä kyynärpää ole ylhäällä, mutta näyttää siltä, että tuo olkapääkuppi osuu Merelää päähän. Näillä säännöillä ja tässä tilanteessa tuomari on pakotettu antamaan jäähy, Kukkonen summaa.

Kapanen oli Kukkosen kanssa hyvin samoilla linjoilla siitä, ettei taklaus ollut törkeä. Nykysääntöjen mukaan taklauksesta kuului kuitenkin antaa rangaistus.

– Tuomari saattoi myös tulkita sitä, että tuossa oli jo HPK-pelaaja ja Tikka tulee kolmantena pelaajana. Lähtökohtaisesti tämä olisi 2-3 vuotta sitten ollut aivan puhdas taklaus. Pelaajan pitää pystyä paremmin tunnistamaan, että milloin saattaa olla hetki, että saattaa osua päähän ja olla viimeistelemättä sitä tilannetta, Kapanen sanoo.

Katso Tommi Tikan taklaus C Moren asiantuntijoiden kommenteilla höystettynä pääkuvan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat