SM-liigassa kohtaavat kauden positiivisimmat yllätykset – Tappara haluaa revanssin murskatappiosta

SM-liigassa pelataan perjantaina kaksi ottelua, kun Sport saa vieraakseen Ilveksen ja Tappara hakee revanssia KooKoosta.

Sport-Ilves

Vaasan Sportin alkukausi on ollut tuloksellisesti mainio, sillä vaasalaisseura on ennen illan ottelua sarjassa yhdeksäntenä.

Sport on voittanut kaksi edellistä ottelua ja viidestä edellisestä ottelustaan kolme. Se on pystynyt raapimaan pisteitä heikommallakin pelillä ja vastaavasti myös nousemaan voittoon.

Sport onkin kerännyt pisteitä edellisestä kuudesta ottelustaan ja Sportin edellinen tappio varsinaisella peliajalla on juurikin Ilvestä vastaan, kun se taipui syyskuun lopussa 2-6-lukemin Tampereella.

Sportin tehokkaimmat pelaajat ovat olleet hyökkääjä Joel Kiviranta, joka on tehnyt seitsemän pistettä sekä ehkä hieman yllättäen kuusi pistettä tehnyt puolustaja Victor Westermack.

Ilves on ollut alkukauden positiivisin yllätys. Se on ennen perjantain kierrosta sarjassa kolmantena ja tulee illan otteluun neljän ottelun voittoputkessa.

Ilves on pelannut energistä ja raikasta kiekkokontrollijääkiekkoa ja sen joukkueesta on noussut yllättäviä pelaajia parrasvaloihin. Muuna muassa pistepörssin viidentenä oleva Teemu Lepaus on tehnyt 12, ykkössentteriksi noussut Arttu Ruotsalainen yhdeksän ja Joose Antonen seitsemän pistettä.

Ilves tekee kokoonpanoonsa yhden muutoksen, kun Antti Lehtonen on torjuntavuorossa.

Tappara-KooKoo

Tampereen Tapparan alkukausi on ollut vaikea, sillä se on ennen perjantain kierrosta sarjassa toiseksi viimeisenä, eli 14.

Tappara on voittanut vain kaksi ottelua varsinaisella peliajalla ja hävisi edellisessä ottelussaan SM-liigassa JYPille.

Tappara haki kuitenkin 5-3-voiton Djurgårdenia vastaan tiistaina CHL:ssä, joten se voi tuoda joukkueen pelaamiseen rentoutta.

Tapparan erikoistilannepelaaminen on sakannut pahasti, sillä ylivoima on toiseksi heikointa ja alivoima heikointa.

Tapparan maalilla jatkaa Niklas Bäckström, joka pelasi Djurgårdenia vastaan. Ottelu on samalla kauden ensimmäinen, jonka hän aloittaa veräjän suulla.

Juho Rautanen on sivussa ja Tomas Zaborsky sekä Tuukka Mäntylä palaavat kokoonpanoon.

KooKoon ottelut ovat olleet viihdyttäviä, joissa on tehty runsaasti maaleja molempiin päihin. KooKoo on ollut alkukauden yksi viihdyttävimmistä hyökkäysjoukkueista, mutta puolustuspelaaminen on ollut ajoittain heikkoa.

KooKoo onkin päästänyt eniten maaleja sarjassa, peräti 45. Vastapainona kouvolaiset ovat kuitenkin tehneet sarjassa eniten maaleja, 34.

On sanomattakin selvää, että KooKoon pitää parantaa puolustuspelaamistaan. KooKoo tiedotti perjantaina hankkineensa puolustukseen vahvistuksia, kun kolme edellistä kautta SaiPassa kiekkoillut Brett Carson siirtyy Kouvolaan. Carson ei ole vielä perjantaina kokoonpanossa.

Edellisen kerran, kun joukkueet kohtasivat, KooKoo otti 8-3-murskavoiton. KooKoo tekee kokoonpanoonsa muutoksia, sillä Juha-Pekka Haataja palaa kaukaloon. Anrei Hakulinen ja Toni Suuronen vaihtavat keskenään ketjuja.

Lue myös:

    Uusimmat