Hämmästyttävän vakuuttava CHL:n dynastiajoukkue Frölunda jahtaa jälleen uutta mestaruutta – "Tykkäämme paineesta"

6:40
Videolla CHL-finaalin ennakointia.

Frölundan kapteeni Joel Lundqvist on voittanut uransa varrella paljon. Nyt 37-vuotias kapteeni johdattaa joukkonsa jahtaamaan jo neljättä CHL-mestaruutta.

MAINOS

CHL-finaali C Morella tiistaina!

Mountfield HK–Frölunda klo 19.40 C More Sport 1:llä ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa. Studio käynnistyy klo 19.00!

Frölundaa voidaan hyvin perustein pitää CHL:n dynastiajoukkueena. Ruotsalaisjätti pelaa tiistaina jo viidennen kerran Euroopan seurakiekkoilun huipputurnauksen finaalissa. Mestaruuksia on kertynyt jo kolme.

Tällä kertaa finaalivastustajaksi tiensä selvitti tshekkiläinen Mountfield, joka saa pelata ottelun oman kotiyleisönsä edessä. Frölunda lähtee kuitenkin suurena suosikkina, minkä Lundqvist joukkoineen tiedostaa.

– Luomme itsellemme paineet. Ennen kauden alkua CHL:ssä pärjääminen oli meille päätavoite. Vaikka olemme nyt finaaleissa, emme ole vielä voittaneet mitään. Vielä on yksi askel otettavana, Lundqvist toteaa.

Tilastot puhuvat puolestaan, mutta Frölundan tie viidettä kertaa CHL:n finaaliin ei ole ollut helppo. Suurena ennakkosuosikkina kauteen lähtenyt joukkue on ollut pudotuspelien aikana useamman kerran jo selkä seinää vasten, mutta se on siitä huolimatta selviytynyt jälleen kerran finaaliin.

Ruotsissa ja Frölundassa menestystä janotaan ja vaaditaan. Vain voitto kelpaa. Kovat tavoitteet tuovat kiistatta eteen myös paineita.

– Tykkäämme paineesta ja haluamme olla kärjessä joka vuosi. Sitä arki Frölundassa on, Lundqvist toteaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja