SM-liigaseuran taustapiru sai palkinnon tähtilöydöistään: "Täysin hintansa väärti"

Uusi yleisöystävälliseksi markkinoitu lätkäsarja aloittaa – viisi SM-liigaseuraa mukana 8:50
MTV Uutiset Livessä keskustelua SM-liigajoukkueiden uudesta sarjasta, jossa pelataan kolmella kolmea vastaan.

NHL-seura Columbus Blue Jacketsillekin työskentelevä Josef Boumedienne on ollut vaikuttamassa vahvasti siihen, että Rauman Lukossa on nähty laadukkaita ulkomaalaispelaajia viime vuosina. Hän teki Lukon kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen.  

Justin Danforth, Robin Press, Pothus ja Pathrik Westerholm, Lukas Klok.... Laadukkaat ulkomaalaiset ovat olleet yksi tekijä Rauman Lukon nousussa SM-liigan kärkikahinoihin. 

Urheilutoimenjohtaja Kalle Sahlstedt kantaa viimeisen vastuun hankinnoista, mutta kykyjenetsijä Jose Boumediennellä on näppinsä vahvasti pelissä joukkueen rakentamisessa. Boumedienne solmi kahden vuoden jatkosopimuksen. 

– Olemme Kallen kanssa samalla aaltopituudella. Ei ole tainnut tulla vielä vastaan yhtään pelaajaa, jonka hankinnasta olisimme eri mieltä keskenämme, Boumedienne sanoi Lukon tiedotteessa. 

Keskushyökkääjä Sahlstedt ja puolustaja Boumedienne tutustuivat vuonna 2006–07, kun he pelasivat samaan aikaan Oulun Kärpissä. Kausi päättyi mestaruuteen. Boumedienne voitti lisäksi SM-kultaa Kärpissä 2005. 

Boumediennen isä on algerialainen ja äiti suomalainen. Hän varttui Ruotsissa ja edusti juniorimaajoukkueissa Tre Kronoria. 

Hyvät suhteet ulkomaille

Ruotsin ja Suomen kaksoiskansalaisella on hyvät suhteet Ruotsiin, mikä on tuonut hyötyä Lukolle. Boumedienne työskentelee Lukon lisäksi NHL-seura Columbus Blue Jacketsin kykyjenetsijänä. 

– Eikä Bume ole ainoastaan skouttauksessa apuna: hän tuntee enemmän porukkaa maailmalta kuin minä, joten hän yleensä tietää nopeammin, kenelle kannattaa soittaa mistäkin asiasta, Sahlstedt sanoi. 

– Voidaan mielestäni laskea hänen edukseen, että viime kaudella meillä oli sekä Westerholmin veljekset että Press. Ilman Bumea olisimme saaneet heistä ehkä yhden tai kaksi, mutta emme kaikkia kolmea. Hän on täysin hintansa väärti meille.

"Nappihankinnaksi hän paljastuikin"

Boumedienne oli myös merkittävässä roolissa, kun Lukko scouttasi Justin Danfothia, joka voitti viime kaudella SM-liigan pistepörssin. 

– Danforth hankittiin meille vieläpä aika myöhään. Katsoimme toissa kesänä paljon nauhoja, että saisimme hyvän kuvan siitä, minkälainen pelaaja on kyseessä. Nappihankinnaksi hän paljastuikin.

Danforth jatkoi KHL:n Vitjaziin, mutta korvaajaksi tuli kovilla AHL-taustoilla varustettu Daniel Audette

– Kun agenttien kautta saamme päivittäin sähköpostiin listaa vapaista pelaajista ja tiedämme, mihin rooliin pelaajaa tarvitsemme, alkaa nimilista aika nopeasti tiivistyä. Esimerkiksi Suomessa sopimuksettomat 1- ja 2-ketjun sentterit ovat aika vähissä, joten sitä kautta oli helppo lähteä kartoittamaan uutta keskushyökkääjää meille.

Lukko pelaa ensimmäisen harjoitusottelunsa 7. elokuuta, kun se kohtaa Pitsiturnauksessa Ässät kello 10.00 alkavassa ottelussa. 

Lue myös:

    Uusimmat