SM-liigan sarjakärjellä runsaasti kokoonpanomuutoksia – kapteeni palaa, derbyottelussa isot panokset

SM-liigassa pelataan lauantaina seitsemän ottelua. Oulussa tuoreet nuorten maailmanmestarit palaavat kaukaloon ja Tampereella Sport yrittää jatkaa vahvaa virettään.

Oulun Kärppien tuloskunto on alkanut hieman yskähdellä. Kärpät on voittanut edellisistä neljästä ottelustaan vain yhden.

Edellisessä ottelussaan se hävisi Vaasan Sportille niukasti 1-2-lukemin. Kärpistä ei silti tarvitse olla huolissaan, sillä joukkueen viisikkopelaaminen on ollut laadukkaalla tasolla.

Tehot ovat jääneet vain piippuun, joten on mielenkiintoista seurata, tuovatko tuoreet Nuorten Leijonien maailmanmestarit Aleksi Heponiemi ja Rasmus Kupari apuja tähän. Kaksikko nimittäin palaa kokoonpanoon.

Kärpät onkin laittanut hyökkäysketjujaan uusiksi. Hyökkääjät Oskar Osala, Miska Humaloja ja Otto Karvinen ovat sivussa. Kapteeni Atte Ohtamaa puolestaan palaa kokoonpanoon.

Rauman Lukko on hieman samanlaisessa tilanteessa kuin illan vastustaja Kärpät. Kärppien tavoin Lukko on voittanut vain yhden ottelun edellisistä neljästä ottelustaan.

Tappiopelit ovat kuitenkin olleet maalin pelejä, joten syytä ei Raumallakaan ole. Viisikkopelaaminen on toiminut, mutta viimeinen silaus on vain puuttunut.

Lukon kokoonpanoon palaa tuore nuorten maailmanmestari Linus Nyman. Puolustaja Miska Kukkonen pelaa uransa ensimmäisen ottelun Lukko-paidassa.

Tampereen Tappara on kääntänyt kurssinsa täysin synkän tappioputken jälkeen. Tamperelaiset ovat nimittäin voittaneet neljä ottelua putkeen.

Edellisin voitto tuli eilen perjantaina. Tappara pelasi vakuuttavalla tavalla SM-liigan huippukamppailussa Turun Palloseuraa vastaan.

Tappara tylsytti puolustuspelaamisellaan TPS:n hyökkäyspelaamisen ja oli itse maalipaikoissaan tehokas. Tappara saa takaisin kokoonpanoonsa hyökkääjä Matti Järvisen.

Vaasan Sport teki jymy-yllätyksen eilen perjantaina, kun se kaatoi kotonaan täydessä hallissa Oulun Kärpät.

Sport pelasi kaksi todella vahvaa erää ja pystyi haastamaan tasaväkisesti Kärpät. Ainoastaan päätöserä jätti rutkasti parantamisen varaa.

Sportin pitääkin kyetä pelaamaan täydet 60 minuutttia, muuten Tappara vie pisteet. Kärpillä tehot olivat hieman piipussa, mutta Tappara on osoittanut viime aikoina kykenevänsä maalintekoon.

Ilmassa on myös pienen ulospuhalluksen vaara, sillä Sportin pelaajista näki, että he latasivat kaiken Kärpät-otteluun.

Sport saa takaisin kokoonpanoonsa tärkeän puolustajan, kun Colby Robak on kärsinyt pelikieltonsa.

KalPa teki suomalaista jääkiekkohistoriaa voittamalla perinteikkään Spengler Cup-turnauksen ennen vuoden vaihdetta.

Paluu SM-liigakaukaloihin ei ole kuitenkaan sujunu toivotulla tavalla. KalPa on nimittäin voittanut kolmesta edellisestä ottelustaan vain yhden.

Se tuleekin illan otteluun kaksi tappiota allaan. Järvi-Suomen derby kuitenkin sytyttää varmasti sytyttää joukkueen. KalPalla on kiire kerätä puhtaita kolmen pisteen voittoja, sillä matkaa pudotuspeliviivaan on seitsemän pistettä.

Jyväskylän JYP on alkanut tehdä nousuaan kohti pudotuspelejä. Se tulee illan otteluun neljän ottelun voittoputkessa.

JYPillä onkin hieman kiire ottaa puhtaita kolmen pisteen voittoja, jotta ero kymmenenteen sijaan pienenisi.

Eroa alempaan pudotuspeliviivan on tällä hetkellä viisi pistettä. JYP on kuitenkin saanut hieman viisikkopelaamistaan kuntoon, mutta pelin jänne ei ole vielä kestänyt täyttä 60-minuuttista.

Muut ottelut:

HPK-llves, kokoonpanot.

Jukurit-HIFK, kokoonpanot.

KooKoo-Pelicans, kokoonpanot.

Ässät-SaiPa, kokoonpanot.

Lue myös:

    Uusimmat