SM-liigan runkosarjan päätöskierroksella todella suuret panokset – myös piste- ja maalipörssin voittaja selviää

Jääkiekon SM-liigan runkosarjan päätöskierroksella on vielä paljon ratkaistavana

Torstain kierroksella ratkeaa muun muassa viimeinen pudotuspelijoukkue. Jyväskylän JYP on tällä hetkellä sarjassa 10. sijalla, eli viimeisellä pudotuspelipaikalla.

11. sijalla oleva Vaasan Sport on vain pisteen päässä. Sport kohtaa viimeisessä runkosarjaottelussaan Pelicansin Lahdessa. JYPin runkosarja sen sijaan päättyi tiistain KooKoo-otteluun.

Sport tarvitsee vain kaksi pistettä Pelicansin vieraana noustakseen JYPin ohi pudotuspeleihin.

Päätöskierroksella ratkeaa myös viimeiset suoraan puolivälieräpaikkaan oikeuttavat sijat. Tällä hetkellä viidentenä on 96 pisteellä Hämeenlinnan Pallokerho, pisteen päässä kuudentena on Helsingin IFK ja IFK:sta kahden pisteen päässä seitsemännellä sijalla on Rauman Lukko.

Lukko kohtaa runkosarjan viimeisellä kierroksella Tampereen Ilveksen, joka voi voitolla vielä nousta raumalaisjoukkueen ohi. IFK kohtaa kotikaukalosssaan Porin Ässät ja HPK haastaa niin ikään kotikaukalossaan Tampereen Tapparan

Myös sarjan kolmas sija voi vielä vaihtua, sillä Pelicansin (3.) ja Turun Palloseuran (4.) välinen ero on vaivainen yksi piste. Pelicans kohtaa torstaina Sportin ja TPS pelaa kotikaukalossaan SaiPaa vastaan.

Piste- ja maalipörssin voittaja selviää

SM-liigan pistepörssin kärkipaikkaa pitää hallussaan Oulun Kärppien tähtihyökkääjä Ville Leskinen, joka on tehnyt 28+27=55 tehopistettä.

Piste- ja maalipörssin toisella sijalla on KooKoon ruotsalaistähti Malte Strömwall, joka on tehnyt täsmälleen saman määrän maaleja, syöttöpisteitä sekä tehopisteitä. Strömwall on ainakin Liigan sivujen mukaan maalipörssin kärkisijalla.

Kaksikon takana pistepörssin kolmannella ja neljännellä sijoilla on HPK:n Teemu Turunen, joka on tehnyt 20+33=53 tehopistettä ja Tapparan hyökkääjä Kristian Kuusela, joka on tehtaillut 18+35=53 tehopistettä.

Lue myös:

    Uusimmat