SM-liigan puolivälierissä kaksi totaalista läpimarssia? Petteri Sihvonen: "Ihan kuin molemmat pelaisivat suurempi tähtäin silmissään"

Maalikooste: Ilves - Ässät 4:49
Videolla lauantain Ilves-Ässät-ottelun maalikooste.

Jääkiekon SM-liigan puolivälierät jatkuvat tänään maanantaina neljällä eri paikkakunnalla. Kouvolassa KooKoo on jo käytännössä pakkovoiton äärellä ottelussa Tapparaa vastaan. Sama koskee Ässiä, joka saa Ilveksen vieraakseen Poriin. MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen vakuuttui siitä, mitä Tappara ja Ilves esittivät omissa sarja-avauksissaan.

Tappara kaatoi perjantaina Nokia Arenalla KooKoon lukemin 4–0. Ilves päihitti puolestaan Ässät lauantaina luvuin 5–1.

– Tappara ja Ilves olivat poikkeuksellisen vahvalla draivilla liikenteessä. Kumpikaan ei jättänyt mitään arvailujen varaan. Ihan kuin molemmat olisivat pelanneet jo suurempi tähtäin silmissään. Poikkeuksellisen vahva startti heiltä. Kummallakaan ei ollut mitään ylimielisyyttä havaittavissa, MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen sanoo Tapparan ja Ilveksen puolivälieräavauksista.

Sihvonen viittaa ”tähtäimellä” jo tulevaan, kevään seuraaviin vaiheisiin.

– Aivan kuten ajatus olisi ollut se, että kunhan nyt pääsisi riittävän ajoissa lepäämään. KalPa ja Pelicans purevat toisiaan omassa sarjassaan, eikä kumpikaan Tappara tai Ilves halua yhtään ylimääräistä peliä. Ei tietenkään pidä mennä asioiden edelle, mutta sellainen meininki noissa avauspeleissä oli, Sihvonen näkee.

KooKoo ja Ässät alkavat olla nyt jo pakkovoittojen äärellä.

– Ässät lähestyi avauspeliä niin, ettei Ilvestä vastaan saa tulla yhtään nukahdusta. Noh, niitä tuli. Nyt haaste on se, että Isomäessä pitää pelata rohkeasti ja kovalla energialla, mutta samaan aikaan Ilvestä ei saa päästää nopeisiin kääntöihin. Tuo on vaikea yhtälö. Jos sarjassa mennään 0–2-tilanteessa Nokia Arenalle, niin se alkaa olla Ässille aika tekemätön paikka. KooKoo taas oli jopa vielä kauempana kuin Ässät. Oliko takki tyhjä vai kunnioittivatko he liikaa Tapparaa? Joka tapauksessa rohkeus, uskallus ja ihan koko hyökkäyspeli jäi piippuun. Heidän pitää saada kotikaukalostaan voimaa. Nyt mitataan sitä, että mihin KooKoosta on, Sihvonen niputtaa.

Jos Tappara ja Ilves kairaavat voitot myös toisista otteluistaan, alkaa sarjoissa haista läpijuoksun maku.

– Sitten mennään jo ihan kosmetiikan puolelle, että päättyvätkö nuo parit 4–0 tai 4–1. Nyt ollaan jo vedenjakajalla Tapparan ja Ilveksen vastustajien osalta, Sihvonen toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat