SM-liigassa nähdään nyt jotain uskomattoman upeaa – Petteri Sihvonen lataa herkkusarjasta: "Ei ole Euroopassa vastaavaa!"

Maalikooste: KalPa - Pelicans 2:41
Videolla maalikooste ottelusta KalPa-Pelicans.

Jääkiekon SM-liigan puolivälierät jatkuvat maanantaina neljällä eri paikkakunnalla. Yksi pari on jo tarjonnut tähän mennessä melkoisia käänteitä. MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen jakaa kovan näkemyksen Pelicansin ja KalPan sarjasta. Vastaavaa ei löydy nyt mistään.

Pelicans ja KalPa olivat jo runkosarjassa SM-liigan suurimpia yllättäjiä. Ennen kauden alkua harva osasi olettaa, että toinen näistä seuroista pelaisi vielä mitalipeleissä.

Kun joukkueiden välinen sarja varmistui, nousivat odotukset kattoon. Kaksi raikasta, ennakkoluulotonta nippua.

Nyt nähty on ollut jopa parempaa, mitä saattoi kuvitella. Pelicans ja KalPa ovat pelanneet uskomattoman hienoa lätkää.

– Puhutaan kahdesta, hyvin samalla tavalla pelaavasta joukkueesta. Molemmilla on tiiviit viisikot ja molemmat pelaavat lyhytsyöttöpeliä. He pelaavat ikään kuin taktista taitopeliä, jossa taistellaan joka ikisestä metristä. Tilaa ei ole missään. Ihan mahtavaa hokia! MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen hehkuttaa.

Sihvonen hakee kovan vertauskuvan jopa Suomen rajojen ulkopuolelta.

– Euroopassa ei ole yhtään vastaavaa sarjaa, missä olisi noin vähän tilaa. Kun saa syötön, menee vain muutama kymmenys ja paine on jo niskassa. Pelivaade on todella kovalla tasolla, Sihvonen sanoo.

Kantti testissä

Äärimmäinen taistelu on johtanut jatkuviin kahinoihin. Ylilyönneiltä ei olla myöskään vältytty.

Pelicansin Anton Mylläri taklasi avauskamppailussa KalPan Kasper Simontaivalta päähän. Mylläri sai tilanteesta kolmen ottelun pelikiellon.

KalPan Juuso Mäenpää huitaisi toisessa ottelussa Pelicansin Ben Bloodia nilkkaan. Kyseinen tilanne on kurinpidon pöydällä.

– Koko homma on nyt pääkopasta kiinni. Varsinkaan Pelicans ei voi antaa enää yhtään tasoitusta. Tuntuu muutenkin siltä, että ikään kuin kaksi taktista joukkuetta ärsyttäisivät koko ajan toisiaan. Puhutaan hurjasta henkisestä painekattilasta, Sihvonen kuvailee.

Mitä tästä seuraa?

Pelicans–KalPa-sarjan voittaja kohtaa välierissä hyvin todennäköisesti joko Ilveksen tai Tapparan.

Miten näet, pystyykö tämän sarjan voittaja asettamaan kovan haasteen jopa tamperelaisille?

– Kyllä. Tämä sarja antaa oikein hyvät lähtökohdat. Voi vain kuvitella sitä henkistä buustia, minkä tästä saa, ja fyysisestä rasituksesta ehtii toipua. Samaan aikaan voi olla niin, että Tappara ja Ilves pääsevät hieman helpommalla omissa sarjoissaan. Tästä tulee selkeästi kovempi vastustaja vastaan, Sihvonen toteaa.

Välierävaiheeseen on kuitenkin vielä pitkä matka. Pelicans ja KalPa ehtivät tarjota useita huikeita näytelmiä.

– Ilo katsoa, kun jokainen pelaaja antaa aivan kaikkensa ja nälkä sen kuin kasvaa, Sihvonen hehkuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat