SM-liigan toiminta pöyristyttää – Petteri Sihvonen vaatii Kiekko-Espoolta jyrkkää ratkaisua: "Käräjäoikeuden kautta"

Petteri Sihvonen pumppaa Kiekko-Espoota Liigan tylyksestä: "Käräjäoikeuden kautta" 1:55
Petteri Sihvonen pumppaa Kiekko-Espoota Liigan tylyksestä: "Käräjäoikeuden kautta"

Jääkiekon SM-liiga avasi sarjajärjestelmää koskevan selvitystyön taustoja järjestämässään mediatilaisuudessa. MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen nyökkää avoimuudelle, mutta jäi kaipaamaan konkretiaa. Kiekko-Espoon suuntaan Sihvonen tarjoilee väkevän kehotuksen.

Liiga tiedotti kesäkuun alussa, että lisenssihakemuksia ei oteta vastaan ensi syksynä. Suomi-kiekon pääsarja avasi viime kauden aikana tapahtunutta selvitystyötä medialle tiistaina järjestetyssä tilaisuudessa. Liigan työlistalla on muun muassa osakassopimuksen ehtojen päivittäminen, ja Liigan ja Jääkiekkoliiton välisen sopimuksen uudelleen sorvaaminen.

MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen piti tilaisuutta toimivana avoimuuden eleenä. Sihvonen ei kuitenkaan katso Liigan verkkaisuutta hyvällä. Konkreettisia vastauksia siitä, miten osakassopimukseen lukittautunut sarjajärjestelmä voisi realistisesti avautua, ei hänen mielestään saatu. 

– Tilaisuus jätti todella paljon enemmän kysymyksiä kuin antoi vastauksia. SM-liiga on syvissä vaikeuksissa tällä hetkellä. Tuntuu, että sieltä ei saada irti säällisellä aikataululla hyviä, uusia ratkaisuja, Sihvonen tylyttää. 

Tilaisuudessa Liigan toimitusjohtaja Mikko Pulkkinen ja hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen pitivät puheenvuorot. Sihvosen mielestä johtoportaan kädet jäävät nykymallissa sidotuiksi. 

– He ovat tavallaan eräänlaisia sihteerejä 15 seuran kokonaisuudelle. Ehkä senkin takia tilanne on jonkinlaisessa patissa.

Lisenssisulku oli erityisen kova paikka Mestiksessä pelaavalle Kiekko-Espoolle. Seura on tehnyt määrätietoista työtä ja julkisesti ilmoittanut halukkuutensa hakea Liigaan ensi syksynä. 

Tilaisuudessa hallitsevan Mestis-mestarin tulevaisuus koki Sihvosen mielestä lisää kolauksia. Esiin tuodut ongelmat ja näkymät piirtävät synkän pilven Liiga-nousun ylle. 

Heikki Hiltusen mukaan SM-liigassa nähdään muutoksia aikaisintaan kaudella 2025–26. Lisäkaudet ja prosessin hitaus tuovat Espoolle vakavan taloudellisen haasteen pitää unelma elossa Mestiksessä. 

Hiltunen viestitti MTV Urheilun haastattelussa, että Kiekko-Espoon taloustilanne ei näyttänyt kevään aikana Liiga-kelpoiselta. 

Me ei olla nähty pääomasta yhtään uskottavaa esitystä, SM-liigan puheenjohtaja totesi. 

Sihvonen antaa Kiekko-Espoolle tiukan viestin. Seuran ei pidä hänen mukaansa tyytyä tähän. 

– Jos toukokuun lopulla Kiekko-Espoon niskaan heitettiin kylmää vettä, niin nyt tuli suorastaan jäitä vielä. Odotan, että Espoo katsoo tämän tilanteen vaikka käräjäoikeuden kautta, että onko SM-liigalla oikeus pitää sarja kiinni, kilpailu pois itsestään, Sihvonen päättää. 

Liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen avaa muutosten aikataulua 1:21
Liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen avaa mahdollisten sarjamuutosten aikataulua

Lue myös:

    Uusimmat