Kansa puhui! Tässä on SM-liigan ihannekoko – tuhannet vastaajat vaativat muutosta

3:27
MTV Urheilu selvitti: SM-liigan sarjajärjestelmä jakaa mielipiteitä liigan sisällä – näin asiantuntijat kommentoivat kuumaa aihetta.

Laajan selvityksen jääkiekon SM-liigan sarjajärjestelmää koskevista sisäisistä erimielisyyksistä tehnyt MTV Urheilu tiedusteli myös lukijoidensa mielipidettä sarjajärjestelmän tulevaisuudesta. Tuhansien vastausten sisältämä viesti on selvä: Nykymalliseen liigaan on saatava muutos. 

Viime torstaina MTV Urheilun verkkosivuilla julkaistussa kyselyssä tiedusteltiin kahta asiaa:

1. Pitäisikö liigakarsinnat palauttaa suomalaiseen jääkiekkoon?
2. Mikä olisi Liigan ihanteellinen joukkuemäärä?

10:47
Liigaviikko: Sarjajärjestelmän ympärillä kuohuu – Jukka Jalosen tarjoama malli askarruttaa Petteri Sihvosta.

Ensimmäinen oli kyllä vai ei -tyyppinen kysymys. Toisessa vaihtoehtoina olivat 10, 12, 14, 15 (nykyinen) sekä 17 (Kiekko-Espoo ja Jokerit mukaan nykyisten seurojen lisäksi).

Vastauksia tuli vuorokauden aikana reilut 4 100. Näistä peräti 94,1 prosenttia vaati takaisin liigakarsintoja, joita on pelattu edellisen kerran keväällä 2013. Tämä noudattelee täydellisesti pelaajien näkökantaa, jota selvitettiin Pelaajayhdistyksen kyselyllä kaksi vuotta sitten.  

– Karsinnat takaisin, niin alkaa pohjajoukkueillakin pysyä kiinnostus pelata (kausi) loppuun asti, eräs MTV Urheilun sosiaalisen median kanavissa aihetta kommentoinut ehdotti viitaten esimerkiksi SaiPan viime aikojen peliliikkeisiin

Joukkuemäärän kohdalla hajontaa tuli luonnollisesti enemmän. Selvästi suosituimmiksi vaihtoehdoiksi nousivat 12 ja 14 (taulukko kokonaisuudessaan alla), mikä kielii siitä, että joukkuemäärää haluttaisiin pienentää nykyisestä 15:stä.

Tämä on huomionarvoista siinäkin mielessä, että Kiekko-Espoo ja KHL-retkensä jälkeen asioitaan järjestellyt Jokerit ovat ilmaisseet halunsa palata SM-liigaan jollakin aikataululla. Tämä kasvattaisi joukkuemäärää entisestään, jos sarjasta putoaminen ei ole vaihtoehto. 

Näin SM-liigan eri joukkuemääriä äänestettiin kyselyssä

Joukkuemäärä

Ääniosuus (%)

10

5,6

12

36,9

14

33,6

15

11,0

17

12,9

Aihe poiki kaikkinensa paljon kommentteja – suuntaan ja toiseen – kyselyn yhteydessä sekä MTV Urheilun sosiaalisen median kanavissa.

– Liigajoukkueiden määrää ei pidä ainakaan laskea. Jos puolesta Suomesta puuttuu liigajoukkue, niin se ei ole kenenkään etu, eräs linjasi. 

– 12 ja 12 joukkuetta. Liigan kaksi viimeistä karsimaan Mestiksen kahden parhaan kanssa paras seitsemästä -mallilla. Yhteinen TV- sopimus. Rahanjako menestyksen mukaan portaittain ylhäältä alas, toinen kommentoi.

– Tulisi vähän panosta peleihin. Voisi omakin mielenkiinto lajiin palata, eräs 12+12-mallia ja karsintoja kannattava käyttäjä summaa.

Myös Ruotsin nykyinen malli (14+14, yksi putoaa) sai kommenteissa kannatusta. Tämän tyyppistä ratkaisua suosisi myös Leijonien päävalmentaja ja C Moren asiantuntija Jukka Jalonen

3:17
Tulosruutu vieraili Espoossa: Kiekko-Espoon tavoitteena pelata Liigaa kaudella 2024-2025.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja