SM-liigan odotetusta avauspelistä heti kunnon polemiikki – otteluvalvoja: maali olisi pitänyt hyväksyä

HPK ja Kärpät aloittivat jääkiekon liigakauden viime kevään finaaliuusinnalla. Mestari HPK hävisi 2–3. Kärppien pakki Topi Niemelä, 17, teki voittomaalin päätöserässä konkari Jussi Jokisen mainiosta päätysyötöstä.

Toiselle erätauolle mentiin 2-2-tasatilanteessa. HPK-leiriä tämä sapetti, nimittäin joukkue teki 52 sekuntia ennen toisen erän loppua osuman.

Filip Krivosik syötti avopaikan puolustaja Miro Karjalaiselle. Maalia ei kuitenkaan hyväksytty, sillä pitkän tarkastelun jälkeen tilannehuoneen mielestä HPK:n sentteri Tommi Tikka esti Kärppien maalivahtia Justus Annusta.

Annunen oli torjuntaliikkeen jälkeen kuitenkin maalivahdin alueen ulkopuolella, joten tilanne oli hyvin mielenkiintoinen ja kaudelle suuntaa antava.

– Maali olisi pitänyt hyväksyä. Mielestäni Tikka pyrki kaikin tavoin estämään törmäyksen, otteluvalvoja Juha Pajunen sanoi STT:n mukaan.

HPK:n valmentaja Antti Pennanen kävi tuomion jälkeen kierroksilla, ja vaikka hän oli pelin jälkeen jo rauhoittunut, kanta oli selkeä.

– Näin sen niin, että jos osuma tulee maalivahtiin tahattomasti ulkopuolella, silloin se maali voittaa. Mun mielestä Tikka ei pystynyt tekemään mitään. Se on minun näkemykseni ja he tekivät oman päätöksensä. Sen kanssa eletään, Pennanen summasi MTV Urheilulle.

Lue myös:

    Uusimmat