SM-liigan maalipörssiä johtaa yllätysnimi – uudet ennätyslukemat jo neljään peliin!

Jukurit tekee 1-0 maalin ylivoimalla 1:08
Näin SM-liigan maalipörssin ykkönen Oskars Batna lapioi kauden viidennen maalinsa – Ässien reppu helisi Jukurien ylivoimalla.

Jukurien latvialaiskiekkoilija Oskars Batna iski viime SM-liigakaudella 57 peliin neljä maalia. Nyt hän on takonut jo viisi maalia neljään peliin ja johtaa yksin koko Liigan maalipörssiä.

Batnan tuorein osuma syntyi Mikkelissä Jukurien kauden neljännessä pelissä Ässiä vastaan. Voimahyökkääjä päivysti ylivoimalla maalin edustalla, sai syötön Michal Kovarcikilta ja onnistui ujuttamaan kiekon juuri maaliviivan yli, kun menossa oli avauserän viimeinen peliminuutti.

Jukurit siirtyi Batnan ylivoimaosumalla 1–0-johtoon.

Katso Batnan tuore maali ylälaidan videolta.

Jukurien nelosketjun hyökkääjä Batna on nyt yksin SM-liigan maalipörssin kärjessä viidellä maalillaan. 5+1 tehot tällä kaudella kiskoneen latvialaisen maaliputki kattaa kaikki Jukurien neljä ottelua – avauspelissä KooKoota vastaan hän osui kahdesti.

Tshekkihyökkääjä Michal Kovarcik on nyt puolestaan kirjannut viisi syöttöä. Hän on SM-liigan syöttöpörssissä jaetulla kakkossijalla, yhden passin päässä Ilveksen kärkimies Oula Palveesta.

Batna voitti keväällä Latvian maajoukkueessa MM-pronssia ja tuntuu nostaneen tasoaan edellisestä Jukurit-kaudestaan sen jälkeen tuntuvasti. 

Batna summasi viime SM-liigasesongilla 57 peliin tehopisteet 4+10=14. Sitä edeltävällä sesongilla hän tilastoi Jukureissa 31 runkosarjapeliin 2+5=7 paunaa. Nyt hänen uusi henkilökohtainen SM-liigamaaliennätyksensä on syntynyt jo ensimmäisten viiden pelin aikana.

Lue myös:

    Uusimmat