Ilves latoi SM-liigan sunnuntaisaunassa kahdeksan kaappia! Voittoputkelle jatkoa aneemisen SaiPan kustannuksella

Eemeli Suomen kammovire jatkuu – tällä osumalla Liigan pistepörssin kärkeen 1:13
Eemeli Suomen kammovire jatkuu – tällä osumalla Liigan pistepörssin kärkeen

SM-liigassa pelattiin sunnuntaina yksi ottelu, kun Tampereen Ilves murskasi SaiPan totaalisesti maanrakoon Nokia Arenassa lukemin 8–1. Ilves-kapteeni Eemeli Suomi siirtyi koko SM-liigan pistepörssin kärkeen.

Avauserässä kapteeni Suomi siirsi Kevin Czuczmanin laukoman irtokiekon ohi Jere Huhtamaan. Samalla Suomi jatkoi pisteputkeaan kahdeksan ottelun mittaiseksi ja siirtyi pistepörssin kärkeen.

Voit katsoa Suomen osuman pääkuvan videolta!

Toisessa erässä sunnuntaisaunassa nostettiin lämpötilaa kunnolla. Ilves karkasi keskimmäisen kaksikymppisen aikana peräti 6–1-johtoon. Henrik Haapala nakutteli erässä tehot 1+2.

Päätöserässä osuivat vielä voimahyökkääjä Tommi Tikka, jonka maalin syöttivät Suomi ja Joona Ikonen, sekä loppulukemat sivaltanut Dominik Masin

Suomi on nyt kahdeksan ottelun pisteputkensa aikana tehnyt käsittämättömät 17 tehopistettä. Pistepörssin piikkipaikka irtoaa kokonaispistein 8+18=26.

Joona Ikonen on niin ikään kahdeksan ottelun pisteletkussa. Maalipörssin ykkönen on tehoillut tänä aikana yhteensä 8+8=16 pojoa.

Voitto on Ilvekselle kuudes peräkkäinen.

Ilves osui sunnuntaina kahdesti ylivoimalla. Tupsukorvien miesylivoima on ollut viime otteluissa rautaa. Neljässä edellissä pelissä Ilves on tehnyt 11 ylivoimamaalia.

Voiton myötä Ilves vankistelee asemaansa sarjakolmosena. 23 ottelun jälkeen kasassa on 45 pistettä. Sarjakärki Lukkoon on matkaa kolme pistettä. Raumalaiset ovat pelanneet kaksi ottelua enemmän.