Lukko nousi sarjakärkeen hattutemppusankarin tulituksen myötä – Sport syötti Tappara-vahdille katkeraa kalkkia

Rauman Lukko nousi SM-liigan piikkipaikalle, kun se kaatoi kotikaukaloonsa vieraaksi saapuneen HIFK:n puhtaasti 4-0-lukemin.

Lukon suurin sankari oli hattutempun iskenyt Jonne Tammela. Tammela karkasi toisessa erässä alivoimalla läpiajoon, eikä hyökkääjä erehtynyt, vaan veivasi kiekon rystyltä verkkoon.

Illan toinen osuma syntyi HIFK-puolustaja Tobias Winbergin karmivan syöttövirheen jälkeen. Tammela katkaisi Winbergin syötön maalin edustalla ja latoi pelivälineen toistamiseen HIFK-vahti Frans Tuohimaan selän taakse.

Kolmannen osumansa Tammela iski tyhjään rysään.

Lukko on ollut alkukauden aikana SM-liigan hurjin kotijoukkue. Se on voittanut kymmenestä ensimmäisestä kotiottelustaan peräti yhdeksän. Voittonsa myötä Lukko nousi myös SM-liigan piikkipaikalle.

Vaasan Sport otti 4-2-voiton Tapparasta.

Sport avasi ottelun sähäkästi avauserässä, kun se iski kiekon kahdesti Tapparan maaliin Jesse Paukun ja Janne Keräsen johdolla.

Päätöserässä Sportin Michael Keränen ja Sebastian Stålberg sekä Tapparan Anton Levtchi ja Jukka Peltola onnistuivat kukin maalinteossa kertaalleen, joten loppulukemat Sportin hyväksi 4-2.

Sport käytti ottelussa omat paikkansa tehokkaasti hyödykseen, eikä Tappara-vahti Dominik Hrachovinalla ollut lainkaan helppo iltapuhde vierailijoiden veräjällä. Hrachovinalle merkittiin ottelussa vain seitsemän torjuntaa, mutta takaiskuja tuli peräti kolme, sillä Stålberg iski osumansa tyhjään maaliin.

Sportin maalilla pelannut Niko Hovinen torjui 20 Tapparan laukausta.

Lue myös:

    Uusimmat