Sky: Liverpool löysi uuden päävalmentajan

Liverpool on löytänyt Jürgen Kloppille korvaajan, kun Rúben Amorim saapuu Portugalista, uutisoi Sky Sportsin Saksan-toimitus.

Tällä hetkellä Portugalin suurseuraa Sportingia luotsaava Rúben Amorim on päässyt Liverpoolin kanssa suulliseen sopimukseen päävalmentajan pestistä, kertoo Sky Deutschland.

39-vuotias Amorim on jo pitkään ollut yksi Euroopan kuumimmista valmentajanimistä. Hän on valmentanut lissabonilaista Sportingia maaliskuusta 2020 ja luotsasi seuran heti seuraavalla kaudella liigamestaruuteen 19 vuoden tauon jälkeen.

Amorimin alaisuudessa Sporting on lisäksi voittanut kaksi Portugalin cupin mestaruutta ja saavuttanut suurvoittoja Euroopassa, kun se kukisti muun muassa Arsenalin Eurooppa-liigan pudotuspeleissä viime keväänä.

Tällä hetkellä Sporting on jälleen matkalla mestaruuteen Portugalin liigassa, kun se johtaa sarjaa neljän pisteen erolla Benficaan seitsemän kierrosta ennen loppua.

Portugalilainen Amorim on oletettavasti noussut Liverpoolin ykkösehdokkaaksi sen jälkeen, kun sarjakärki Leverkusenia Bundesliigassa luotsaava Xabi Alonso ilmoitti jäävänsä ainakin vielä ensi kaudeksi saksalaisseuraan.

Peliurallaan Amorim oli Alonson tavoin keskikenttämies, joskaan ei yhtä menestyksekäs.

Amorim korvaa Liverpoolin jättävän Jürgen Kloppin, joka on luotsannut Punaisia vuodesta 2015. Saksalainen ilmoitti kesken kauden, ettei hän koe jaksavansa valmentaa seuraa enää ensi kaudella.

Liverpool on tällä hetkellä toisena Valioliigassa, tasapisteissä sarjaa johtavan Arsenalin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat