Mainos

Skotlanti kieltää uusien bensa- ja dieselautojen myynnin

Skotlanti on liittynyt niiden maiden joukkoon, joilla on konkreettinen aikataulu polttomoottoriautojen myynnin kieltämiseksi.

Skotlannin pääministeri Nicola Sturgeon on kertonut maan suunnitelmista rajoittaa bensa- ja dieselautojen myyntiä. Eilen pitämässään puheessa Sturgeon ilmoitti, että tavoitteena on kieltää uusien polttomoottorikäyttöisten autojen myynti vuoteen 2032 mennessä.

Fossiilisia polttoaineita hyödyntävien autojen myyntikiellon lisäksi suunnitelmiin kuuluu sähköautojen latauspisteiden lisääminen "merkittävästi". Sähköautojen myynnin kiihdyttämiseksi maa tulee esittelemään myös uudenlaisia pilottiprojekteja.

Heinäkuussa Ison-Britannian hallitus ilmoitti, että bensa- ja dieselautojen myynti maassa tullaan kieltämään vuoteen 2040 mennessä. Samanlaisia uutisia on saatu myös Saksasta, Intiasta, Hollannista ja Norjasta. Skotlannin perimmäisenä tavoitteena on saada kaikki maan autot päästöttömiksi vuoteen 2050 mennessä.

– Huono ilmanlaatu on suurin terveydelle haitallinen ympäristöriski, ja tämä hallitus aikoo puuttua asiaan päättäväisesti niin pian kuin mahdollista, Skotlannin hallituksen puhemies kertoi.

Skotlanti on varannut ilmansaasteiden vastaiseen taisteluunsa 3,2 miljardia euroa.

Lähde: Auto Express

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.