Skoda Yeti saa uuden urheilullisemman varustetason

Katumaasturien ja erilaistan crossover-mallien myynti on ollut jo useiden vuosien ajan kasvussa. Skoda tuo piristystä hiljattain faceliftinkin nähneeseen Yetiin uuden varusteversion muodossa.

Varustelu kulkee nimellä Monte Carlo ja logoa koristaa ruutulippukuvio. Varustelun myötä malli saa aavistuksen sporttisemman ilmeen. Muun muassa peilikotelot, vanteet sekä ilmanottoaukon maski ovat mustat. Sisällä kuljettaja löytää edestään nahkaisen urheilullisen ohjauspyörän, ja esimerkiksi koristelistat sekä penkkien tikkaukset ovat saaneet uutta ilmettä.

Sopivalla värikombinaatiolla Yeti on näyttävä ilmestys. Kompaktiksi katumaasturiksi se on myös varsin tilava, ja sopivalla moottorilla varustettuna vaivaton liikkumaan myös lastin kanssa. Itävallassa tapahtuneen esittelyn yhteydessä vuoristoteillä valikoitui ajoon 2,0-litrainen ja 150-hevosvoimainen versio. Nelivetoinen auto ei säikähtänyt ajoittaista liukkautta ja taittui jyrkkiinkin mutkiin varsin nöyrästi. Nelivetojärjestelmä Yetissä on samanlainen kuin Octavissa ja Superbissa. Käytännössä tämä tarkoittaa sähköisesti ohjattua lamellikytkintä taka-akselin yhteydessä. Auto on aina liikkeellelähdöissä nelivetoinen ja tarpeen vaatiessa kytkin pystyy välittämään yli puolet voimasta takapyörille.

Samalla nimellä kulkeva varustelu on esitelty myös Fabia ja Rapid -malleihin. Näissä malleissa kyseessä on malliston huipulle sijoittuva versio, kun taas Yetin kohdalla tarjolla on myös L&K-varustelu. Lisähintaa mallista riippuen varustelu tuo esimerkiksi Fabia 1.2 TSI:n kohdalla hieman yli 1000 euroa verrattuna toiseksi parhaaseen Style-varustetasoon. Fabia 1.2 TSI Monte Carlon kokonaishinta on 19 750 euroa, ja Rapid Monte Carlon hinnat alkavat 21 781 eurosta. Yeti Monte Carlon Suomeen tulemista ei ole vielä vahvistettu.

Kuvat: Mikko Autio

Lue myös:

    Uusimmat